Κλείσιμο

ΗΠΑ: Δεν υποστηρίζουν τα ουκρανικά πλήγματα εντός της Ρωσίας - Να αποχωρήσει η Ρωσία από την Ουκρανία για να τερματιστεί ο πόλεμος

Εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει πώς θα επιλέξει να υπερασπιστεί τον εαυτό της από τη ρωσική εισβολή απαντά ωστόσο εκπρόσωπος της Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενθαρρύνουν ούτε επιτρέπουν επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας, δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά την ανακοίνωση των ρωσικών αρχών ότι κατέρριψαν drones που προσπάθησαν να επιτεθούν στη Μόσχα νωρίς την Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει πώς θα επιλέξει να υπερασπιστεί τον εαυτό της από τη ρωσική εισβολή, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο ανά πάσα στιγμή αποχωρώντας από την Ουκρανία.

Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη βαθιά μέσα στη Ρωσία έχουν αυξηθεί από τότε που δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από το Κρεμλίνο στις αρχές Μαΐου. Οι επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη ρωσική πρωτεύουσα γίνονται όλο και πιο συχνές τους τελευταίους μήνες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν παράσχει στην Ουκρανία τεράστια βοήθεια με τη μορφή όπλων και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού , έχουν δηλώσει σταθερά ότι δεν υποστηρίζουν επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε νωρίς την Τετάρτη ότι τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προσπάθησαν να επιτεθούν στη Μόσχα.

Ένα drone χτύπησε ένα κτίριο υπό κατασκευή στο κέντρο της Μόσχας νωρίς την Τετάρτη, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν στο κανάλι του στο Telegram, μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Τα αεροδρόμια της Μόσχας ανέστειλαν τις πτήσεις νωρίς την Τετάρτη, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Τα μεγάλα αεροδρόμια γύρω από τη ρωσική πρωτεύουσα έχουν επανειλημμένα κλείσει για πτήσεις αναχώρησης και αφίξεων τις τελευταίες ημέρες λόγω των ουκρανικών drone.

Η Ρωσία κατέρριψε επίσης δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιοχή της Μόσχας χωρίς απώλειες και κατέρριψε άλλα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιοχή Μπριάνσκ που συνορεύει με την Ουκρανία, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Άμυνας.

Η Ουκρανία συνήθως δεν σχολιάζει ποιος βρίσκεται πίσω από επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, αλλά φαίνεται ότι έχει εντείνει τέτοιες επιδρομές από τότε που καταστράφηκαν δύο drones πάνω από το Κρεμλίνο στις αρχές Μαΐου.

Τέτοιες επιθέσεις έχουν διακόψει για λίγο τις πτήσεις και έχουν προκαλέσει ως επί το πλείστον μικρές ζημιές σε κτίρια.
 

Πηγή: skai.gr