Ο Πριγκόζιν διαψεύδει το άρθρο της Washington Post - Αρνείται ότι προσέφερε πληροφορίες στο Κίεβο με αντάλλαγμα εδάφη

Σε ηχητικό μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο Telegram τη Δευτέρα, ο Πριγκόζιν εικάζει ότι η ιστορία θα μπορούσε να είχε δημιουργηθεί από τους εχθρούς του

Ο επικεφαλής της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, διέψευσε το δημοσίευμα της Washington Post η οποία σε άρθρο της αναφέρει ότι ο Πριγκόζιν προσφέρθηκε να μοιραστεί πληροφορίες για τις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων με το Κίεβο με αντάλλαγμα οι Ουκρανοί διοικητές να αποσύρουν τους στρατιώτες τους γύρω από την εμπόλεμη περιοχή του Μπαχμούτ.

Σε ηχητικό μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο Telegram τη Δευτέρα, ο Πριγκόζιν εικάζει ότι η ιστορία θα μπορούσε να είχε δημιουργηθεί από τους εχθρούς του. Το άρθρο, στην Washington Post, βασίστηκε σε έγγραφα που διέρρευσαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στην πλατδόρμα Discord.

Η Post ανέφερε την Κυριακή ότι ο Πριγκόζιν προσφέρθηκε να δώσει στη στρατιωτική πληροφόρηση της Ουκρανίας για τις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων εάν το Κίεβο αποσύρει τις δικές του δυνάμεις από την περιοχή γύρω από το Μπαχμούτ. Ο Πριγκόζιν έκανε την πρόταση στη διεύθυνση στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας, γνωστή ως HUR, τον περασμένο Ιανουάριο, όπως ανέφερε η Post. Μάλιστα παραθέτει και έγγραφο που διέρρευσε το οποίο αναφέρει ότι ο Πριγκόζιν συνάντησε αξιωματικούς του HUR σε μια απροσδιόριστη χώρα, στην Αφρική.

«Μπορώ να πω με σιγουριά, αν μιλάμε σοβαρά, ότι δεν έχω βρεθεί στην Αφρική τουλάχιστον από την αρχή της σύγκρουσης, αλλά στην πραγματικότητα λίγους μήνες πριν από την έναρξη της SMO [Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης]», είπε ο Πριγκόζιν. «Ως εκ τούτου, απλά δεν μπορούσα να συναντηθώ με κανέναν εκεί φυσικά».

Στο μήνυμά του, ο Πριγκόζιν ρώτησε ρητορικά: «Ποιος είναι πίσω από αυτό; Νομίζω ότι είτε κάποιοι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να κάνουν διαφημιστική εκσταρτεία, είτε σύντροφοι από τη Ρουμπλιόβκα αποφάσισαν τώρα να φτιάξουν μια όμορφη, φυτεμένη ιστορία».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου,Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους σήμερα, Δευτέρα ότι δεν μπορούσε να σχολιάσει το άρθρο της Washington Post, παρά μόνο αρκέστηκε να πει πως: «Μοιάζει με φάρσα».

Πηγή: skai.gr