Ο ισραηλινός στρατός «συνεχίζει να επιτίθεται συνεχώς στη Λωρίδα της Γάζας» - Νεκρά ηγετικά μέλη της Χαμάς

Σύμφωνα με το IDF, «κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, υπό τη διεύθυνση της Σιν Μπετ, κατέστρεψαν εκατοντάδες τρομοκρατικές υποδομές της Χαμάς» - Κλιμακώνονται οι αψιμαχίες με την Χεζμπολάχ -  Πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρχουν ακόμη Παλαιστίνιοι τρομοκράτες στο ισραηλινό έδαφος

Συνεχίζουν τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας οι ισραηλινές ένοπλες Δυνάμεις (IDF) την ώρα που ο πρωθυπουργός της Βρερτανίας, Ρίσι Σούνακ πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ. 

Όπως σημειώνει στην πλατφόρμα Χ ο IDF, «Kατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, υπό τη διεύθυνση της Σιν Μπετ, κατέστρεψαν εκατοντάδες τρομοκρατικές υποδομές της Χαμάς , δεκάδες από τις οποίες δέχθηκαν επίθεση στη συνοικία Sageya. Οι εκατοντάδες τρομοκρατικές υποδομές που δέχθηκαν επίθεση περιλαμβάνουν θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων, φρεάτια σήραγγας, υποδομές πληροφοριών, επιχειρησιακό αρχηγείο και άλλα αρχηγεία».

Παράλληλα ισχυρίζεται ότι σκότωσε «τον αρχηγό της στρατιωτικής πτέρυγας της τρομοκρατικής οργάνωσης Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης στη Ράφα, Ραφάτ Χαρέβ Χοσεΐν Αμπού Χαλάλ» καθώς και «έναν αριθμό λειτουργών που ανήκαν στη δύναμη Νατζάμπα της Χαμάς».

Οι βομβαρδισμοί έρχονται αφότου το Ισραήλ συμφώνησε χθες, Τετάρτη να επιτρέψει στην Αίγυπτο να παραδώσει περιορισμένη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. 

Παλαιστίνιοι στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς ανέφεραν ότι οι βομβαρδισμοί ήταν ανελέητοι κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αεροπορικές επιδρομές να πλήττουν πολλά σπίτια, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Χαμάς. Στη Ράφα, στα σύνορα της Αιγύπτου, το Ισραήλ χτύπησε πολλά σπίτια. Το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Nasser είπε ότι έλαβε τουλάχιστον 12 νεκρούς και 40 τραυματίες.

Σπίτια κατά μήκος των συνόρων της Γάζας με το Ισραήλ στη βόρεια ζώνη εκκένωσης χτυπήθηκαν επίσης, ανέφερε το υπουργείο

Αεροπορικές επιδρομές έπληξαν επίσης τρεις οικιστικούς πύργους στην αλ Ζάχρα, εντός της περιοχής που κλήθηκε να εκκενωθεί, δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών στη Γάζα.

«Δεν αποκλέιεται να υπάρχουν ακόμη Παλαιστίνιοι τρομοκράτες στο ισραηλινό έδαφος»

O  εκπρόσωπος του IDF αντιναύαρχος Daniel Hagari αναφέρει επίσης ότι ο ισραηλινός στρατός δεν μπορεί ακόμη να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχουν ακόμη Παλαιστίνιοι τρομοκράτες στο ισραηλινό έδαφος από τη διείσδυση της 7ης Οκτωβρίου.

«Δεν έχουμε ολοκληρώσει τη σάρωση της [συνοριακής περιοχής της Γάζας] ακόμα», λέει.

Ο ίδιος ανέφερε χθες το βράδυ, ότι τα στρατεύματα βρήκαν και συνέλαβαν έναν «εξαντλημένο τρομοκράτη» που προσπαθούσε να επιστρέψει στη Γάζα. Σχετικά με τον αριθμό των ομήρων, υποστήριξε ότι ο στρατός έχει μέχρι στιγμής ειδοποιήσει τις οικογένειες 203 ατόμων ενημερώνοντας ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Κλιμακώνονται οι αψιμαχίες με την Χεζμπολάχ

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις ανέφεραν επίσης ότι υπήρξε μια «σημαντική κλιμάκωση» από τη Χεζμπολάχ στις αψιμαχίες της με το Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες.

Η Χεζμπολάχ έχει εκτοξεύσει πολυάριθμους αντιαρματικούς πυραύλους από τον Λίβανο προς το Ισραήλ, στοχεύοντας στρατιωτικές και πολιτικές θέσεις και προκαλώντας απώλειες και στις δύο ομάδες, είπε ο εκπρόσωπος του IDF, αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους, στο CNN σήμερα, Πέμπτη.

Ο Κονρίκους πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ έχει προσπαθήσει να διεισδύσει στο Ισραήλ και έχει αποτραπεί από τον Ισραηλινό Στρατό.  

«Αυτό που κάνει τώρα κάποια Χεζμπολάχ είναι να παρασύρει τον Λίβανο σε μια σύγκρουση στην οποία δεν έχει καμία δουλειά και σίγουρα δεν θα ωφεληθεί», είπε ο Κονρίκους.

Η Χεζμπολάχ είπε ότι πραγματοποίησε έξι επιθέσεις σε ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις σε όλο το μήκος των λιβανικών συνόρων την Τετάρτη χρησιμοποιώντας κατευθυνόμενους πυραύλους, πολυβόλα και όλμους 57 χιλιοστών

Επτά Παλαιστίνιοι νεκροί 

 Επτά Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους τέσσερις έφηβοι, σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις σε διαφορετικά επεισόδια στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA νωρίς την Πέμπτη.

Όπως ανέφερε,  ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου ανέρχεται πλέον σε 69. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και αγόρια ηλικίας 17, 16, 15 και 14 ετών, αναφέρει η WAFA .

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από το Ισραήλ.

Πηγή: skai.gr