Ο ισραηλινός στρατός παραδέχεται πως η Χαμάς πήρε «δεκάδες» ομήρους - Άγνωστος ο αριθμός τους

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων τονίζει την «περίπλοκη» φύση της κατάστασης ώστε να μάθουν τον ακριβή αριθμό των ομήρων από τη Χαμάς

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) προσπαθούν να προσδιορίσουν τον ακριβή αριθμό των ομήρων που έχουν συλληφθεί στη Γάζα, με τον διεθνή εκπρόσωπο του στρατού να τονίζει την «περίπλοκη» φύση της κατάστασης, μιλώντας στο CNN σήμερα, Κυριακή. 

Ο εκπρόσωπος του IDF αντισυνταγματάρχης Richard Hecht είπε ότι οι IDF κατανοούν ότι «δεκάδες» όμηροι έχουν συλληφθεί στη Γάζα.

«Επειδή η ζωή εδώ είναι πολύ ιερή, φροντίζουμε να βγούμε έξω και να κατανοήσουμε ακριβώς τους αριθμούς», πρόσθεσε ο Hecht. 

Ο Χεχτ είπε ότι ο στρατός θα εκκενώσει τις ισραηλινές κοινότητες γύρω από τη Γάζα και «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ελαχιστοποιήσουμε τις παράπλευρες ζημιές και να εκδιώξουν ανθρώπους που δεν εμπλέκονται».

Ο Χεχτ είπε στο CNN ότι ο πρωταρχικός στόχος του Ισραηλινού Στρατού είναι να «σταθεροποιήσει την άμυνα, να προστατεύσει τα σύνορα» και «να φροντίσει τις κοινότητες». 

Περισσότερες από 20 ισραηλινές κοινότητες κοντά στη Γάζα εκκενώνονται

Πάνωψ από 20 κοινότητες που βρίσκονται δίπλα στον φράχτη ασφαλείας της Γάζας εκκενώνονται, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός.

Οι άμαχοι που ζουν σε αυτές τις περιοχές καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεων της Χαμάς και εν αναμονή της ισραηλινής απάντησης εντός του θύλακα.

Εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων είπε στο CNN ότι θα επέλθουν σοβαρά πλήγματα εντός της Γάζας. 

Πηγή: skai.gr