Ντουμπάι: Σε έναν χρόνο φυλάκισης καταδικάστηκε Αμερικανίδα φοιτήτρια επειδή έσπρωξε φρουρό στο αεροδρόμιο

Σε έναν χρόνο φυλάκισης καταδικάστηκε φοιτήτρια κολεγίου της Νέας Υόρκης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για «επίθεση και προσβολή» σε φύλακα ασφαλείας αεροδρομίου κατά τη διάρκεια πτήσης στο Ντουμπάι

Σε έναν χρόνο φυλάκισης καταδικάστηκε φοιτήτρια κολεγίου της Νέας Υόρκης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για «επίθεση και προσβολή» σε φύλακα ασφαλείας αεροδρομίου κατά τη διάρκεια πτήσης στο Ντουμπάι το καλοκαίρι, σύμφωνα με αναφορές.

Η Elizabeth Polanco De Los Santos, 21 ετών, φοιτήτρια στο Lehman College στο Μπρονξ, καταδικάστηκε τη Δευτέρα αφού πέρασε σχεδόν τρεις μήνες παγιδευμένη στο Ντουμπάι καθώς της είχε απαγορευθεί να ταξιδέψει, σύμφωνα με την ομάδα υπεράσπισης Detained in Dubai.

«Η Ελίζαμπεθ σκόπευε να περάσει από το Ντουμπάι μόνο για έξι ώρες, αλλά εγκλωβίστηκε εκεί για μήνες και έχει χάσει 50.000 δολάρια σε έξοδα και δικηγορικά έξοδα», είπε η ιδρύτρια του Detained in Dubai, Radha Stirling.

«Εκτός του ότι ταπεινώθηκε και τραυματίστηκε από το προσωπικό του αεροδρομίου, η Ελίζαμπεθ αναγκάστηκε να μείνει σε μια ακριβή χώρα, να πληρώσει ακριβούς δικηγόρους και να χάσει τις πανεπιστημιακές της σπουδές».

Η δοκιμασία της φοιτήτριας ξεκίνησε στις 14 Ιουλίου, καθώς εκείνη και μια φίλη της επέστρεφαν στη Νέα Υόρκη από διακοπές στην Κωνσταντινούπολη.

Το αρχικό δρομολόγιο προέβλεπε άφιξη στη Νέα Υόρκη μέσω Παρισιού, αλλά άλλαξαν την πτήση τους για το Ντουμπάι, ώστε να δουν τη διάσημη πόλη κατά τη διάρκεια της 10ωρης στάσης.

«Πιστεύαμε ότι θα ήταν μια πιο μοντέρνα και φουτουριστική πόλη, αλλά κάναμε εντελώς λάθος», είπε η Λος Σάντος, σύμφωνα με το Detained in Dubai.
Ενώ περνούσε από την ασφάλεια, το προσωπικό του αεροδρομίου του Ντουμπάι ζήτησε από τη Λος Σάντος να αφαιρέσει έναν συμπιεστή μέσης που έπρεπε να φοράει μετά από μια πρόσφατη χειρουργική επέμβαση.

Φοιτήτρια

Σε έναν ιδιωτικό θάλαμο, οι γυναίκες μέλη του προσωπικού αφαίρεσαν τον συμπιεστή, αλλά σύμφωνα με τη μητέρα της Los Santos οι κινήσεις των γυναικών του προσωπικού ήταν βίαιες και έβλαψαν τις ουλές της κόρης της που εξακολουθούσαν να θεραπεύονται από τη χειρουργική επέμβαση.

Την κορόιδεψαν επίσης, σύμφωνα με την ίδια, και όταν ζήτησε βοήθεια για να φορέσει ξανά το περίπλοκο ρούχο, την αρνήθηκαν.

«Ένιωθα άβολα και φοβόμουν. «Ένιωσα πραγματικά παραβιασμένη», είπε η Λος Σάντος.

Το προσωπικό συνέχισε να αγνοεί τις εκκλήσεις της για βοήθεια, και η φοιτήτρια έσκυψε μπροστά από την φρουρό ασφαλείας και φώναξε τη φίλη της να έρθει να τη βοηθήσει.

«Άγγιξα απαλά το χέρι της για να παραμερίσω από το δρόμο και μετά απελπισμένη άρχισα να κλαίω στη φίλη μου για βοήθεια», είπε στο Detained in Dubai.
Στη συνέχεια, η Λος Σάντος κρατήθηκε σε ένα δωμάτιο για ώρες, καθώς η φύλακας που άγγιξε υπέβαλε καταγγελία εναντίον της και δεν της επέτρεψαν να φύγει μέχρι να υπογράψει ένα έντυπο γραμμένο στα αραβικά.

Όταν αργότερα επέστρεψε στο αεροδρόμιο για να πάρει την πτήση της για τη Νέα Υόρκη, ενημερώθηκε για την απαγόρευση να ταξιδέψει που της είχε επιβληθεί και αναγκάστηκε να παραμείνει στη χώρα μέχρι να εκδικαστούν οι κατηγορίες εναντίον της στο δικαστήριο.

Αφού χρειάστηκε να μείνει σε ξενοδοχεία για εβδομάδες, ένας δικαστής της επέτρεψε να πληρώσει 2.700 δολάρια ΗΠΑ και να φύγει, αλλά οι εισαγγελείς του Ντουμπάι άσκησαν έφεση και τελικά καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε ένα χρόνο φυλάκισης.

Φοιτήτρια

Πηγή: skai.gr