Νότιγχαμ: Τι αναφέρει η αστυνομία για τα θύματα των επιθέσεων - Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τα κίνητρα

Από τους τρεις τραυματίες ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι άλλοι δύο φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Δύο 19χρονοι φοιτητές και ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών είναι τα θύματα των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα στο κέντρο του Νότιγχαμ από έναν 31χρονο που έχει συλληφθεί.

Και τα τρία θύματα υπέκυψαν σε τραύματα από μαχαίρι, όπως γνωστοποίησε σε σύντομη ενημέρωση η διοικήτρια της αστυνομικής διεύθυνσης του Νότιγχαμσιρ.

Όπως είπε, πιστεύεται ότι ο δράστης έκλεψε το λευκό βαν του νεκρού άνδρα, παρέσυρε με αυτό τρία ακόμα άτομα που νοσηλεύονται και επιτέθηκε με μαχαίρι στους δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ.

Από τους τρεις τραυματίες ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι άλλοι δύο φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

Η αστυνομία διαβεβαίωσε πως το κέντρο της πόλης είναι πλέον ασφαλές για το κοινό, καθώς δεν πιστεύεται πως ο δράστης είχε κάποιον συνεργό.

Η σύλληψη του υπόπτου έγινε με χρήση όπλου ηλεκτρικής εκκένωσης αφού το βαν στο οποίο επέβαινε ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς, πιθανώς με τη χρήση πυρών.

Δε δόθηκε κάποια νεότερη λεπτομέρεια για τα κίνητρα των επιθέσεων

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως στις έρευνες συμμετείχε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αλλά με την αστυνομία να λέει ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Για την ώρα ο συλληφθείς κρατείται ως ύποπτος για τη διάπραξη δολοφονιών.
 

Πηγή: skai.gr