Να εισέλθει σε δομή αστέγων επιχείρησε ο δράστης των επιθέσεων στο Νότιγχαμ

Το βίντεο, τραβηγμένο λίγο μετά από τις 4 το πρωί της Τρίτης, δείχνει τον άνδρα να προσπαθεί να μπει σε δωμάτιο του ισογείου της δομής από ένα ανοιχτό παράθυρο

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Οπτικογραφημένο υλικό από κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που επικαλείται το Sky News δείχνει έναν μαυροντυμένο άνδρα που πιστεύεται ότι είναι ο δράστης των δολοφονικών επιθέσεων της Τρίτης στο Νότιγχαμ να επιχειρεί να εισέλθει σε δομή που φιλοξενεί αστέγους και απόρους.

Το βίντεο, τραβηγμένο λίγο μετά από τις 4 το πρωί της Τρίτης, δείχνει τον άνδρα να προσπαθεί να μπει σε δωμάτιο του ισογείου της δομής από ένα ανοιχτό παράθυρο.

Ένας από τους φιλοξενούμενους, ωστόσο, τον αντιλήφθηκε, σηκώθηκε από το κρεβάτι του και τον απώθησε με γροθιά.

Ο δράστης επιχείρησε να βρει άλλη είσοδο, αλλά εν τέλει απομακρύνθηκε με ένα μαύρο σακίδιο που είχε μαζί του προς την οδό όπου λίγο αργότερα βρέθηκε νεκρός ο σχολικός επιστάτης Ίαν Κόουτς.

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο 31χρονος δράστης δολοφόνησε με μαχαίρι τον Κόουτς και στη συνέχεια έκλεψε το λευκό ημιφορτηγό του με το οποίο χτύπησε τρεις πεζούς.

Πιστεύεται ότι είχε ήδη προηγηθεί η δολοφονική επίθεση με μαχαίρι κατά των 19χρονων φοιτητών Μπάρναμπι Γουέμπερ και Γκρέις Κούμαρ.

Ο φιλοξενούμενος στη δομή που τον αντιλήφθηκε δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας: «Προσπάθησε να μπει από το παράθυρό μου. Δόξα τω Θεώ ξύπνησα, αλλιώς θα μπορούσα να είμαι νεκρός».

Πηγή: skai.gr