ΚΑΙΡΟΣ

Νοσοκομείο στη Γάζα εκτός λειτουργίας λόγω ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές

Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 12.500 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στη Λωρίδα της Γάζας από το περασμένο Σάββατο

Νοσοκομείο στη Γάζα τέθηκε εκτός λειτουργίας την Τρίτη αφού υπέστη σοβαρές ζημιές μετά από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές με στόχο γειτονικά κτίρια του νοσοκομείου, σύμφωνα με δήλωση του Δρ. Ashraf al-Qidra, εκπρόσωπου του Παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας στη Γάζα όπως αναφέρει το CNN.

«Σοβαρές ζημιές στο νοσοκομείο Αλ Καράμα στη Γάζα το οδήγησαν να τεθεί εκτός λειτουργίας ως αποτέλεσμα των αεροπορικών επιδρομών των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής με στόχο γειτονικά κτίρια και την πτώση τους», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το υπουργείο απηύθυνε έκκληση σε όλους τους ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων και οποιονδήποτε έχει καύσιμα ντίζελ να επικοινωνήσει μαζί τους για να εξασφαλίσει καύσιμα για κρίσιμες ιατρικές υπηρεσίες, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τα αποθέματα καυσίμων σε όλα τα νοσοκομεία της Γάζας βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, με αποθέματα μόνο μιας ημέρας, δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη μια υπηρεσία αρωγής των Ηνωμένων Εθνών. Η αποτυχία των εφεδρικών γεννητριών θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ασθενών, πρόσθεσε.