ΚΑΙΡΟΣ

Νετανιάχου μετά την απόπειρα δολοφονίας της Χεζμπολάχ εναντίον του: «Τίποτα δεν θα μας σταματήσει» - Βίντεο

Drone της Χεζμπολάχ έπληξε το σπίτι του ισραηλινού πρωθυπουργού στην Καισάρεια - Το Ισραήλ χαρακτήρισε την επίθεση ως απόπειρα δολοφονίας του Νετανιάχου

Νέα επίθεση με drones και ρουκέτες κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα το πρωί η Χεζμπολάχ, στοχεύοντας μάλιστα και το σπίτι του ισραηλινού πρωθυπουργού στην Καισάρεια. 
Ένα από τα drone της Χεζμπολάχ διαπέρασε την ισραηλινή αεράμυνα και έπεσε σε «δομή» στην Καισάρεια, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός. 

Αργότερα έγινε γνωστό ότι το ντρόουν έπεσε δίπλα στην κατοικία του Νετανιάχου και το Ισραήλ χαρακτήρισε την επίθεση ως απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού. 

«Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτοξεύθηκε σήμερα εναντίον της κατοικίας του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στη βόρεια ισραηλινή πόλη της Καισάρειας», δήλωσε ο εκπρόσωπός του ισραηλινού πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δε βρισκόταν στο σπίτι και ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Λίγο αργότερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με βίντεο που ανήρτησε στα social media διεμήνυσε: «Τίποτα δε θα μας σταματήσει». Στο βίντεο, ο Νετανιάχου επιμένει ότι «τίποτα δεν θα τον αποτρέψει» και ότι το Ισραήλ «θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Περπατώντας  σε ένα ηλιόλουστο πάρκο, φορώντας γυαλιά ηλίου και ένα μαύρο μπλουζάκι πόλο, ο Νετανιάχου λέει στα εβραϊκά: «Ξέρετε, πριν από δύο ημέρες εξαλείψαμε τον ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινγουάρ. Όπως είπα, βρισκόμαστε στο έναν υπαρξιακό πόλεμο και συνεχίζουμε μέχρι το τέλος».

«Και θέλω να πω κάτι άλλο, είμαι περήφανος για τους στρατιώτες μας, είμαι περήφανος για τους διοικητές μας και είμαι περήφανος για εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ», προσθέτει.

Στην αγγλική εκδοχή, ο Νετανιάχου αποκαλεί τον Σινουάρ «τον εγκέφαλο της τρομοκρατίας του οποίου οι κακοποιοί αποκεφάλισαν τους άνδρες μας, βίασαν τις γυναίκες μας και έκαψαν ζωντανά μωρά».

«Τον εξολοθρεύσαμε», λέει ο ισραηλινός πρωθυπουργός, «και συνεχίζουμε τη μάχη μας με τους άλλους τρομοκράτες πληρεξούσιους του Ιράν».

Χεζμπολάχ: «Χτυπήσαμε στρατιωτική βάση»

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα πως τοποθέτησε την περιοχή της Χάιφας και μια στρατιωτική βάση σε κοντινή απόσταση, στο βόρειο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι από θραύσματα, σύμφωνα με το Magen David Adom, το ισραηλινό ισοδύναμο του Ερυθρού Σταυρού.

Η λιβανική οργάνωση είχε ανακοινώσει την Πέμπτη ότι εισήλθε σε μια «φάση κλιμάκωσης» με το Ισραήλ, με το οποίο βρίσκεται πλέον σε ανοικτό πόλεμο.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, το βόρειο τμήμα του Ισραήλ βρέθηκε στο στόχαστρο μιας ομοβροντίας περίπου 100 βλημάτων που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο σήμερα το πρωί.

Στο Κυριάτ Άτα, σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από τη Χάιφα, η υπηρεσία Magen David Adom καταμέτρησε τρεις ανθρώπους «που τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα», άλλους δύο «που τραυματίστηκαν ελαφρά από το ωστικό κύμα των εκρήξεων», όπως και πέντε ανθρώπους «που έπαθαν κρίσεις άγχους».

Πηγή: skai.gr