ΚΑΙΡΟΣ

Νέο ισραηλινό σφυροκόπημα σε περιοχή μακριά από προπύργια της Χεζμπολάχ στον Λίβανο- Στους 21 αυξήθηκαν νεκροί (Βίντεο)

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Το Ισραήλ στόχευσε πολυκατοικία για πρώτη φορά σε περιοχή που ζουν χριστιανοί - Ο Ερυθρός Σταυρός αναφέρει 21 νεκρούς, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου 9 

 Το Ισραήλ ολοένα και επεκτείνει τις επιχειρήσεις της στον βόρειο Λίβανο. Συγκεκριμένα,  ισραηλινό χτύπημα έπληξε το απόγευμα της Δευτέρας την περιοχή Αϊτού του βόρειου Λιβάνου, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής και του λιβανέζικου τηλεοπτικού σταθμού, μακριά από τα προπύργια της Χεζμπολάχ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Ερυθρός Σταυρός, έχει χτυπηθεί πολυκατοικία.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια περιοχή όπου κατά πλειοψηφία ζουν χριστιανοί γίνεται στόχος του Ισραήλ μετά από ένα χρόνο εχθροπραξιών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ισραήλ μπορεί να είχε βάλει στο στόχαστρο ανώτερο ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Το Al Mayadeen που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ λέει ότι υπάρχουν «μάρτυρες» στην επίθεση.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε, ενώ οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου εξέδωσε επίσης ανακοίνωση, λέγοντας ότι 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν.

«Ένα στρατιωτικό αεροσκάφος εξαπέλυσε επιδρομή, για πρώτη (φορά) από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης, σε ένα κατοικημένο διαμέρισμα στην πόλη Αϊτού», ανέφερε το NNA τη Δευτέρα.

Το Αϊτού βρίσκεται σχεδόν 100 χιλιόμετρα (ή περίπου 62 μίλια) βόρεια της Βηρυτού. Το χωριό βρίσκεται στην περιοχή Zgharta στο βόρειο Λίβανο.

Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει ακόμη την αναφερόμενη επίθεση.

Πηγή: skai.gr