ΚΑΙΡΟΣ

Νέο περιστατικό πυροβολισμών στις ΗΠΑ: Εννέα τραυματίες από τα πυρά αγνώστου στην Ουάσινγκτον

Οι πυροβολισμοί προήλθαν από ένα σκουρόχρωμο SUV 

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν -ανάμεσά τους ένας 9χρονος και ένας 17χρονος- σε πυροβολισμούς που έπεσαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Ουάσινγκτον, στη διάρκεια εορτασμών για την εθνική γιορτή της 4ης Ιουλίου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Και οι εννέα τραυματίστηκαν, αλλά δεν απειλείται η ζωή τους, κοντά στην οδό Meade στη βορειοανατολική Ουάσιγκτον, δήλωσε ο βοηθός αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Λέσλι Πάρσονς.

Οι πυροβολισμοί προήλθαν από ένα σκουρόχρωμο SUV που κατέβαινε την οδό Meade, είπε ο Parsons.

«Καθώς οδηγούσε μέσα στο δρόμο, σταμάτησε» και τουλάχιστον ένα άτομο από το όχημα «πυροβολούσε προς την κατεύθυνση πολιτών που ήταν έξω και γιόρταζαν την 4η Ιουλίου» είπε ο Πάρσονς. «Φαίνεται ότι ο πυροβολισμός είχε στόχο τους κατοίκους και τα θύματα που χτυπήθηκαν».

Πολλά θύματα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία από τους πρώτους ανταποκριτές και άλλα πήγαν μόνα τους στα νοσοκομεία, είπε.

Ο πυροβολισμός σημειώθηκε λίγα τετράγωνα από την πολιτειακή γραμμή του Μέριλαντ και περίπου 8 χλμ από το Καπιτώλιο.

Η αστυνομία αναζητούσε το SUV, είπε ο Πάρσονς. Λεπτομέρειες σχετικά με το εάν οι ερευνητές είχαν εντοπίσει ύποπτους δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες.

Τουλάχιστον 350 μαζικοί πυροβολισμοί έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με το Gun Violence Archive, το οποίο, όπως και το CNN, ορίζει ως μαζικό πυροβολισμό τον πυροβολισμό κατά τον οποίο πυροβολούνται τέσσερα ή περισσότερα άτομα, μη συμπεριλαμβανομένου του δράστη.

Πηγή: skai.gr