Νεκρός ο ανώτερος διοικητής της Χαμάς, Μαχμούντ Χαμντάν - Ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη του Σινουάρ

Αν και οι IDF είχαν ανακοινώσει προ ημερών ότι ο Χαμντάν ήταν νεκρός τελικά έγινε γνωστό ότι σκοτώθηκε σήμερα κοντά στο σημείο που έπεσε νεκρός και ο Σινουάρ

Ο διοικητής του τάγματος Τελ Σουλτάν της Χαμάς, Μαχμούντ Χαμντάν, σκοτώθηκε νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με τις IDF και όχι πριν από αρκετές εβδομάδες όπως είχαν ανακοινώσει.

Σύμφωνα με τις IDF, ο Χαμντάν ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ και των έξι Ισραηλινών ομήρων που δολοφονήθηκαν από μέλη της Χαμάς στη Ράφα στα τέλη Αυγούστου.

«Πριν από λίγες εβδομάδες διαπιστώθηκε ότι ο (Χαμντάν) πιθανότατα εξαφανίστηκε, μετά από πληροφορίες. Σήμερα καταλαβαίνουμε ότι το εύρημα των μυστικών υπηρεσιών στο οποίο βασίστηκε ο θάνατός του δεν ήταν αρκετά ακριβές», λένε οι IDF.

Αναφέρουν επίσης, ότι ο Χαμντάν συνέχισε να φρουρεί τον Σινουάρ από τότε, και νωρίτερα σήμερα, στρατεύματα της Ταξιαρχίας Bislamach τον σκότωσαν σε ανταλλαγή πυρών, περίπου 200 μέτρα από την τοποθεσία όπου σκοτώθηκε και ο ηγέτης της Χαμάς χθες Τετάρτη. 

Πηγή: skai.gr