ΚΑΙΡΟΣ

Νέα επικοινωνία Λουκασένκο με Πούτιν: Η αντίδραση του Ρώσου προέδρου στη συμφωνία με τον Πριγκόζιν

"Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ρωσίας λεπτομερώς για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την ηγεσία της PMC Wagner"

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν το βράδυ του Σαββάτου για να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεών του με τον αρχηγό της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, μετέδωσε το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

«Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ρωσίας λεπτομερώς για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την ηγεσία της PMC (ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας) Wagner», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου σε δήλωση το Σάββατο.

«Ο Πρόεδρος της Ρωσίας υποστήριξε (τη συμφωνία) και ευχαρίστησε τον Λευκορώσο ομόλογό του για το έργο που επιτελέστηκε».

Νωρίτερα, το γραφείο του Λουκασένκο είχε ανακοινώσει ότι ο Λευκορώσος πρόεδρος μίλησε με τον Πριγκόζιν έχοντας την έγκριση του Πούτιν, και ότι ο αρχηγός της παραστρατιωτικής οργάνωσης συμφώνησε να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να σταματήσει τις μετακινήσεις των μαχητών του, ορισμένοι από τους οποίους προωθούνταν προς τη Μόσχα. 

«Δεν θέλω να χυθεί ρωσικό αίμα» δήλωσε σε ηχογραφημένο μήνυμά του το «αφεντικό» της Wagner, ωστόσο φαίνεται ότι πήρε σοβαρά ανταλλάγματα για να σταματήσει την προέλαση προς τη Μόσχα, κυρίως την καρατόμηση του υπουργού Άμυνας Σοϊγκού και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Γκερασίμοφ. 
 

Πηγή: skai.gr