Απειλές Νασράλα κατά Ισραήλ: Θα χτυπήσουμε νέες ισραηλινές θέσεις βαθύτερα στη χώρα, δεν έχετε δει ακόμα αντίποινα 

Αναφερόμενος στον θάνατο του Φουάντ Σουκρ, ο Χασάν Νασράλα παραδέχτηκε ότι η οργάνωσή του υπέστη μεγάλη απώλεια

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ανακοίνωσε την Τρίτη, σε διάγγελμα του, ότι η σιιτική οργάνωση στοχεύει τώρα να χτυπήσει νέες ισραηλινές θέσεις, «βαθύτερα στη χώρα».

Μιλώντας για το Ισραήλ που σκότωσε τον ανώτερο διοικητή της οργάνωσης, Φουάντ Σουκρ, ο Νασράλα απείλησε ότι οι τελευταίες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ «δεν έχουν καμία σχέση με τα αντίποινα του που υποσχεθήκαμε, τα οποία δεν έχουν έρθει ακόμη». Η απάντηση της Χεζμπολάχ στις ισραηλινές επιθέσεις θα είναι ισχυρή και αποτελεσματική, συνέχισε ο Νασράλα.

Αναφερόμενος πιο εκτεταμένα στον θάνατο του Σουκρ, ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ παραδέχτηκε ότι η οργάνωσή του υπέστη μεγάλη απώλεια, διαμηνύοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν μας αποδυναμώνει ούτε μας κλονίζει».

Ο θάνατος του διοικητή της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια ήταν μεγάλο πλήγμα για τη Χαμάς και τον άξονα της αντίστασης, παραδέχθηκε ακόμα. 

«Δεν θα επιτρέψουμε στον Νετανιάχου και τους Σιωνιστές να νικήσουν την αντίσταση στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη» διεμήνυσε ο Νασράλα. 

«Οι Σιωνιστές θέλουν να σχηματιστεί ένα εβραϊκό κράτος στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Δεν τους νοιάζει αν ζουν Παλαιστίνιοι εκεί» υποστήριξε.

«Όλοι πρέπει να καταλάβουν τον μεγάλο κίνδυνο των εγκληματιών Σιωνιστών» πρόσθεσε. 

Τουλάχιστον 19 άτομα, περιλαμβανομένων έξι στρατιωτών, τραυματίστηκαν στο βόρειο Ισραήλ την Τρίτη σε επιθέσεις με drones από τη Χεζμπολάχ. Οι τοπικές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους του βορείου Ισραήλ να αποφεύγουν τις μη ζωτικής σημασίας δραστηριότητες και να παραμείνουν σε ασφαλείς περιοχές.

Πολλαπλές προειδοποιήσεις για εισβολή μη επανδρωμένων αεροσκαφών ακούστηκαν στη Ναχαρίγια και την Άκρα στη Δυτική Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ γύρω στις 12:21 μ.μ., την Τρίτη

Συναγερμοί ακούστηκαν επίσης στα κιμπούτζ Lochamei HaGetaot, Evron και Regba. 

Η Χεζμπολάχ παραδέχτηκε ότι χτύπησε ισραηλινές στρατιωτικές μονάδες

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση στο βόρειο Ισραήλ που προκάλεσε θύματα.

Σε ανακοίνωσή της, η λιβανέζικη ομάδα είπε ότι εκτόξευσε μια σειρά από μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο αρχηγείο της ισραηλινής ταξιαρχίας Golani, μιας ταξιαρχίας πεζικού και το αρχηγείο της μονάδας Egoz, μιας επίλεκτης μονάδας καταδρομέων, που βρίσκεται στους στρατώνες Shraga κοντά στα σύνορα με το Λίβανο.

Οι επιθέσεις «χτύπησαν με ακρίβεια τους στόχους τους και είχαν απώλειες», είπε η οργάνωση, προσθέτοντας ότι η απάντησή της για τη δολοφονία του Φουντ Σουκρ, ανώτερου στρατιωτικού διοικητή, σε ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα «δεν έχει έρθει ακόμη».

Οι εντάσεις στην περιοχή κλιμακώθηκαν την τελευταία εβδομάδα μετά τη δολοφονία στην Τεχεράνη του επικεφαλής της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς και έπειτα από το ισραηλινό χτύπημα στα προάστια της Βηρυτού που σκότωσε έναν ανώτατο διοικητή της λιβανικής ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Σε αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση του Λιβάνου προσπαθεί να αποτρέψει μια απάντηση της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ που θα μπορούσε να ξεκινήσει έναν ευρύτερο πόλεμο, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Νωρίτερα, οι ιατρικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες ασφαλείας του Λιβάνου είχαν ανακοινώσει ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινό πλήγμα σε κατοικία στην πόλη Μαϊφαντούν στον νότιο Λίβανο. Η πηγή από τον τομέα της ασφάλειας δήλωσε ότι και οι τέσσερις νεκροί ήταν άνδρες.

Ενώ οι περισσότερες ανταλλαγές πυρών μεταξύ της λιβανικής ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ και του ισραηλινού στρατού έχουν περιοριστεί στη μεθόριο, η Μαϊφαντούν βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων βορείως των συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ.

Πηγή: skai.gr