ΚΑΙΡΟΣ

Μπόκο Χαράμ: Δεν απελευθερώνουμε τα κορίτσια αν δεν αποφυλακιστούν οι μαχητές μας (video)

Μήνυμα πως τα 223 κορίτσια που απήχθησαν από άνδρες της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στα μέσα Απριλίου δεν πρόκειται να απελευθερωθούν παρά μόνο αν αφεθούν ελεύθεροι οι κρατούμενοι μαχητές της οργάνωσης έστειλε τη Δευτέρα ο αρχηγός των ισλαμιστών Αμπουμπακάρ Σεκάου, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο βίντεο εικονίζονται δεκάδες από τα απαχθέντα κορίτσια, τα οποία μοιάζουν να είναι καλά στην υγεία τους.

Ο Σεκάου προσέθεσε πως τα κορίτσια έχουν ήδη προσηλυτιστεί το Ισλάμ.



Η Νιγηρία έχει προσφέρει χρηματική αμοιβή ύψους 300.000 δολαρίων ως αντάλλαγμα για έγκυρες πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και την απελευθέρωση των μαθητριών.Τα κορίτσια απήχθησαν από οικοτροφείο της ταραχώδους βόρειας πολιτείας Μπόρνο στις 14 Απριλίου.

Σε παλαιότερο μήνυμά του, ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ προειδοποίησε πως προτίθεται να πουλήσει τα κορίτσια ως δούλες σε σκλαβοπάζαρα, επικαλούμενος μάλιστα εντολή του Αλλάχ.

Τα κορίτσια είναι ηλικίας 17 με 18 ετών.

Η εκστρατεία για την απελευθέρωση των κοριτσιών απέκτησε τελικά μεγάλη υποστήριξη παγκοσμίως.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και το Ισραήλ έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα στείλουν ομάδες ειδικών στη Νιγηρία προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση εντοπισμού των αγνοούμενων μαθητριών.

Η Μπόκο Χαράμ είναι μία από τις πλέον επίφοβες οργανώσεις στην Αφρική, και μάχεται για τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους, με βάση τη Σαρία, στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας.

Τουλάχιστον 1.500 εκτιμάται πως έχουν χάσει τη ζωή τους μόνο από τις αρχές του 2014 λόγω της βίας που συνδέεται με την Μπόκο Χαράμ. Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ