ΚΑΙΡΟΣ

Παραμένει στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση ο Μπερλουσκόνι -  «Δεν μπορεί να περπατήσει»

Ο 86χρονος πολιτικός έχει ξεκινήσει κύκλο χημειοθεραπείας, εξαιτίας της χρόνιας μορφής λευχαιμίας ενώ του χορηγείται αντιβιοτική θεραπεία για την αντιμετώπιση της πνευμονίας

Παραμένει στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε στο Μιλάνο, όπου εισήχθη πριν από μια εβδομάδα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Σήμερα δεν αναμένεται να εκδοθούν ιατρικά ανακοινωθέντα ενώ, όπως μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, «η κατάσταση του Μπερλουσκόνι συνεχίζει να θεωρείται κρίσιμη».

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε πριν από 4 ημέρες ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «υποφέρει εδώ και καιρό από χρόνια αιματολογική πάθηση, και πιο συγκεκριμένα από «χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία».

 Προστίθεται, δε, ότι στη φάση αυτή ο ασθενής «έχει εισαχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας εξαιτίας λοίμωξης των πνευμόνων».

Ο 86χρονος πολιτικός έχει ξεκινήσει κύκλο χημειοθεραπείας, εξαιτίας της χρόνιας μορφής λευχαιμίας ενώ του χορηγείται αντιβιοτική θεραπεία για την αντιμετώπιση της πνευμονίας. 

«Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά ο ασθενής δεν μπορεί ακόμη να περπατήσει»

Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασε ήρεμα τη νύχτα και μπόρεσε, έπειτα από αρκετές ημέρες, να μείνει για λίγο καθιστός, στο κρεβάτι του.

«Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά ο ασθενής δεν μπορεί ακόμη να σηκωθεί ούτε να περπατήσει. Για πρώτη φορά μπόρεσε να μείνει καθιστός», δήλωσε ο προσωπικός γιατρός του «Καβαλιέρε», ο καθηγητής Αλμπέρτο Τζανγκρίλο.

Πηγή: skai.gr