Ρωσία: Οργιάζουν οι φήμες για τον νέο υπουργό Άμυνας – Ποιο όνομα ακούγεται

Ο Αλεξέι Ντιούμιν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Πούτιν σώζοντας τον πρόεδρο από «βέβαιο θάνατο» τρομάζοντας μια αρκούδα που προσπάθησε να εισβάλει σε μια απομακρυσμένη προεδρική κατοικία

Εντονη φημολογία για τον επόμενο υπουργό Αμυνας της Ρωσίας μετά το ξήλωμα του Σεργκέι Σοϊγκου (απαίτηση του Πριγκόζιν για την συμφωνία με τον Πούτιν, το οποίο όμως ακόμα εκκρεμεί), κυκλοφορεί στα ρωσικά τοπικά μέσα και social media. 

Το όνομα του Αλεξέι Ντιούμιν, νυν Κυβερνήτη της Περιφέρειας της Τούλα (από το 2016) και πρώην αναπληρωτή υπουργού Άμυνας και επικεφαλής σωματοφύλακα του Πούτιν, ακούγεται ως ο νέος υπουργός Άμυνας.

Λέγεται μάλιστα ότι αυτός ήταν ο άνθρωπος που ανεπίσημα βοήθησε να επιτευχθεί συμφωνία με τον Πριγκόζιν, μετά την ανταρσία της Wagner – τη  σοβαρότερη απειλή για τον Βλαντίμιρ Πούτιν τα 23 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία.

Στο παρελθόν, από το 1999 έως το 2007, υπηρέτησε ως επικεφαλής φρουρός ασφαλείας και βοηθός του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προτού προαχθεί στην ηγεσία των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του ρωσικού στρατού, όπου επέβλεψε την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Λέγεται μάλιστα ότι κέρδισε την εμπιστοσύνη του Πούτιν σώζοντας τον πρόεδρο από «βέβαιο θάνατο» τρομάζοντας μια αρκούδα που προσπάθησε να εισβάλει σε μια απομακρυσμένη προεδρική ορεινή κατοικία.

Το επόμενο έτος έγινε Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας. Κατέχει τον βαθμό του αντιστράτηγου και του απονεμήθηκε ο τίτλος του Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Πηγή: skai.gr