«Πιστεύω πως, θεμελιωδώς, δεν θα επιτρέπαμε αυτό το σενάριο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Λουκατσέβιτς, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων, προσθέτοντας πως οι εκκλήσεις για επιβολή ζωνών απαγόρευσης πτήσεων καταδεικνύουν έλλειψη σεβασμού για το διεθνές δίκαιο.
Τα σχόλια του κ. Λουκατσέβιτς έρχονται δύο ημέρες αφότου ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να εγκαταστήσουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 και αντιαεροπορικούς πυραύλους τύπου Patriot στην Ιορδανία, η οποία συνορεύει με την Συρία.
Οι πύραυλοι Patriot και τα μαχητικά έχουν μεταφερθεί στην Ιορδανία στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων που θα λάβουν χώρα στην περιοχή εντός της εβδομάδας.
Ωστόσο, όπως δήλωσε το Σάββατο εκπρόσωπος του Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον, υπήρξε ιορδανικό αίτημα για παραμονή των αμερικανικών όπλων στην χώρα και μετά το πέρας των ασκήσεων, αίτημα που έγινε δεκτό από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ.
Φόβος της Μόσχας είναι ότι τα εν λόγω όπλα θα χρησιμοποιηθούν για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Συρία.
Η Ρωσία είναι ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, έχοντας δικαίωμα βέτο σε κάθε ψήφισμα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.