Η Μόσχα απέρριψε την έφεση κατά της προφυλάκισης του Αμερικανού δημοσιογράφου της WSJ

Ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal αρνείται την κατηγορία, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών εάν καταδικαστεί

Απορρίφθηκε από δικαστήριο της Μόσχας η έφεση κατά της προφυλάκισής του, του δημοσιογράφου Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία. Ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal αρνείται την κατηγορία, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών εάν καταδικαστεί.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ Lynne Tracy, η οποία δεν της επετράπη να εισέλθει στην ακρόαση, είπε στους δημοσιογράφους έξω ότι ήταν «εξαιρετικά απογοητευμένη» από την απόφαση. Επαίνεσε τον Γκέρσκοβιτς, 31 ετών, για την «αξιοσημείωτη δύναμη και την ανθεκτικότητά του» και επανέλαβε τη στάση των ΗΠΑ ότι οι κατηγορίες εναντίον του ήταν αβάσιμες. "Είναι ένας αθώος δημοσιογράφος που ασκούσε δημοσιογραφικές δραστηριότητες και κρατήθηκε άδικα. Μια τέτοια διπλωματία ομηρίας είναι απαράδεκτη", είπε η Τρέισι.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του είπε ότι ο Γκέρσκοβιτς πιάστηκε στα χέρια σε ένα ταξίδι στην πόλη Αικατερινούπολη των Ουραλίων, όπου η υπηρεσία ασφαλείας FSB υποστήριξε ότι προσπαθούσε να αποκτήσει στρατιωτικά μυστικά. Δεν παρείχε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει αυτόν τον ισχυρισμό, τον οποίο διαψεύδει κατηγορηματικά η Wall Street Journal.

Οι γονείς του ρεπόρτερ Mikhail Gershkovich και Ella Milman, οι οποίοι έφυγαν από τη Σοβιετική Ένωση για τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1979, βρέθηκαν στο δικαστήριο για να στηρίξουν τον γιο τους. Έφυγαν στη συνέχεια χωρίς να μιλήσουν σε δημοσιογράφους.
 

Πηγή: skai.gr