ΚΑΙΡΟΣ

Μολδαβία: Άνοιξε ξανά ο εναέριος χώρος της

Νωρίτερα, απόφάσισε να τον κλείσει επικαλούμενη λόγους ασφαλείας

Η Μολδαβία άνοιξε ξανά τον εναέριο χώρο της λίγες ώρες αφότου τον έκλεισε για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε η αεροπορική της αρχή.

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή της στο Facebook, η Air Moldova προέτρεψε τους επιβάτες «να παραμείνουν ήρεμοι» και να αναμένουν «την επανέναρξη των πτήσεων».

Η είδηση για το προσωρινό κλείσιμο του εναέριου χώρου ​​έρχεται σε μια περίοδο εντάσεων μεταξύ Μολδαβίας και Ρωσίας και μια ημέρα αφότου η πρόεδρος της Μολδαβίας, Μάγια Σαντού, κατηγόρησε τη Μόσχα ότι σχεδίαζε να αποσταθεροποιήσει την πρώην σοβιετική δημοκρατία.

Η Σαντού ανέφερε τη Δευτέρα ότι η Ρωσία σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει ξένους δολιοφθορείς για να ρίξει την ηγεσία της χώρας της, να σταματήσει την ένταξη της στην ΕΕ και να τη χρησιμοποιήσει στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Τα σχόλια έγιναν αφότου ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία είχε αποκαλύψει ένα σχέδιο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «για την καταστροφή της Μολδαβίας»,. Λίγες μέρες αργότερα η κυβέρνηση της χώρας παραιτήθηκε.

Σε απάντηση, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε τους ισχυρισμούς της Μάγια Σαντού ως «εντελώς αβάσιμους» και κατηγόρησε το Κίεβο ότι προσπαθεί να παρασύρει τη Μολδαβία «σε μια σκληρή αντιπαράθεση με τη Ρωσία».

Πηγή: skai.gr