Το Ισραήλ ετοιμάζει το μεγαλύτερο υπόγειο νοσοκομείο στον κόσμο για τον πόλεμο - Ήταν πάρκινγκ αυτοκινήτων

Το Ισραήλ προετοιμάζει το μεγαλύτερο υπόγειο νοσοκομείο στον κόσμο που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του - Πρόκειται για μία τριώροφη εγκατάσταση με 2.000 κρεβάτια

Τη στιγμή που το Ισραήλ είναι έτοιμο να κλιμακώσει την επίθεση κατά της Χαμάς στη Γάζα, προετοιμάζει το μεγαλύτερο υπόγειο νοσοκομείο στον κόσμο που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του.

Πρόκειται για το Sammy Ofer Fortified Underground Emergency Hospital στη Χάιφα, το οποίο ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες για να μεταφέρει τους ασθενείς και το προσωπικό αρκετά μέτρα κάτω από τη γη, σε ένα χώρο που χρησιμοποιούνταν ως χώρος στάθμευσης.

Το υπόγειο νοσοκομείο είναι μία εγκατάσταση 3 ορόφων που μπορεί να φιλοξενήσει 2.000 κρεβάτια ασθενών και πολλούς χειρουργικούς θαλάμους.

nosokomeio

Σχεδιάστηκε για την περίθαλψη πολιτικών και στρατιωτικών ασθενών υπό συνθήκες πολέμου.

Συνήθως μόνο ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος του συγκροτήματος είναι προετοιμασμένοι για τη θεραπεία ασθενών, αλλά ύστερα από εντολή του IDF είναι σε λειτουργία και ο τρίτος όροφος, ο οποίος αυτή την ώρα προετοιμάζεται καθώς θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση γραμμών νερού, ηλεκτρικού ρεύματος, υδραυλικών εγκαταστάσεων, κλιματισμού και επικοινωνίας.

Πηγή: skai.gr