ΚΑΙΡΟΣ

Μάχες ανάμεσα σε Ισραηλινό στρατό και Χεζμπολάχ - Πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον ισραηλινού φυλακίου στον νότιο Λίβανο

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Στην ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ αναφέρει ότι επιτέθηκε σε «σιωνιστικές θέσεις στα λιβανέζικα, κατεχόμενα Αγροκτήματα της Σεμπάα, με τηλεκατευθυνόμενου πυραύλους και όλμους»

Πύραυλοι εκτοξεύτηκαν σήμερα εναντίον ενός φυλακίου του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τον νοτιοανατολικό Λίβανο, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος τβν ισραηλινών Δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή εξελίσσεται σφοδρός βομβαρδισμός από την πλευρά του Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ έβαλε στο στόχαστρο της ισραηλινές θέσεις στη μεθόριο με τον Λίβανο, σε μια διαφιλονικούμενη περιοχή, τη στιγμή που κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της λιβανέζικης, σιιτικής οργάνωσης και του Ισραήλ.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι πραγματοποιούν «μικρές επιδρομές» κοντά στη Γάζα, εκδίδοντας αυστηρή προειδοποίηση ότι «όποιος πλησιάσει τα σύνορα θα πυροβοληθεί». Ο εκπρόσωπος του IDF αντισυνταγματάρχης Richard Hecht είπε ότι ο στρατός "προετοιμάζεται για τα επόμενα στάδια", αλλά δεν μοιράστηκε περισσότερες πληροφορίες. Το Ισραήλ έχει πλημμυρίσει τα σύνορα με εκατοντάδες χιλιάδες στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό, καθώς εντείνει την πολιορκία του στη Γάζα. Ωστόσο, δεν είναι σαφές για ποιο είδος επιχείρησης προετοιμάζεται η IDF ή πότε μπορεί να λάβει χώρα. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν «πλησιάζοντας» τον φράχτη ασφαλείας των συνόρων, τον οποίο ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να εργάζεται για να ασφαλίσει, είπε ο Χεχτ. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το αν ήταν πολίτες ή ένοπλοι.

Στην ανακοίνωσή της, η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ αναφέρει ότι επιτέθηκε σε «σιωνιστικές θέσεις στα λιβανέζικα, κατεχόμενα Αγροκτήματα της Σεμπάα, με τηλεκατευθυνόμενου πυραύλους και όλμους». Υποστηρίζει ότι τα πλήγματα αυτά ήταν «ακριβείας».

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου από την περιοχή αυτή είπε ότι άκουσε να πέφτουν οβίδες και είδε σύννεφα καπνού να υψώνονται.

Πηγή: skai.gr