ΚΑΙΡΟΣ

Ισραηλινός είδε σε βίντεο να κρατούν όμηρο τον αδελφό του: «Είμαστε σε σοκ, θέλουμε να τον φέρουμε πίσω»

Your browser doesn’t support HTML5 audio

«Η μητέρα μας είναι συντετριμμένη» - Το βίντεο έδειχνε τον Ελκάνα ζωντανό, να μπαίνει με τη βία σε ένα φορτηγό που κατευθυνόταν πίσω προς τη Γάζα

Σοκ υπέστη ένας Ισραηλινός όταν είδε βίντεο στο διαδίκτυο με τον αδελφό του να έχει απαχθεί από τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Ο 31χρονος Ούριελ Μπόμποτ και η οικογένειά του βίωσαν τον τρόμο όταν ένας φίλος του τους έδειξε ένα βίντεο με τον αδερφό του, τον 34χρονο Ελκάνα,ο οποίος είναι αιχμάλωτος από το Σάββατο όταν η Χαμάς άρχισε την εισβολή της.

«Η Χαμάς έπιασε τον αδερφό μου, τον αναγνώρισα. Τουλάχιστον είναι ζωντανός»

Όπως μεταδίδει η Daily Mail ο Μπόμποτ δήλωσε: «Τον αναγνώρισα αμέσως χάρη στα ξανθά μαλλιά του και είπα: "Ω Θεέ μου! Έχουν πιάσει τον αδερφό μου"».

Το βίντεο έδειχνε τον Ελκάνα ζωντανό, να μπαίνει με τη βία σε ένα φορτηγό που κατευθυνόταν πίσω προς τη Γάζα. Υπολογίζεται πως 150 άτομα αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς το Σάββατο κατά τη διάρκεια της επίθεσής της στο Ισραήλ, το οποίο απάντησε με καταστροφικές αεροπορικές επιδρομές και πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας.

«Το βίντεο είναι ένα σημάδι ζωής»

Αφού είδε το βίντεο στο Σαν Φρανσίσκο, ο ίδιος πήρε την πρώτη πτήση για την Ιερουσαλήμ.

«Όταν συνειδητοποιήσαμε πως η Χαμάς επιτίθεται, τηλεφωνήσαμε στον Ελκάνα και είπε στη μαμά μας "Είμαι καλά και απλώς βοηθάω τους ανθρώπους να φύγουν από εδώ"» περιέγραψε. «Ξέρω τον αδερφό μου και δεν θα άφηνε ποτέ κανέναν πίσω - και νομίζω ότι γι’ αυτό τον έπιασαν. Τουλάχιστον όμως έχουμε αυτό το βίντεο, που είναι ένα σημάδι ζωής».

«Η μητέρα μας είναι συντετριμμένη, θέλω να φέρω πίσω τον αδερφό μου»

«Θέλω να δείξω στον κόσμο το πρόσωπό του. Θέλω να τον φέρω πίσω. Είμαστε φοβισμένοι και η μητέρα μας είναι συντετριμμένη, αλλά είναι δυνατός και ξέρω ότι θα κάνει υπομονή. Γνωρίζει ότι ο κόσμος παρακολουθεί. Η μητέρα μας κλαίει με λυγμούς στο κρεβάτι κρατώντας το πουκάμισό του. Έχουμε χάσει το μυαλό μας» πρόσθεσε.

Πηγή: Daily Mail