Ανακρίσεις μελών της Χαμάς ήρθαν στο φως - Τους έταζαν 10.000 δολάρια και ένα διαμέρισμα για κάθε όμηρο

Οι συλληφθέντες παραδέχονται ότι είχαν ξεκάθαρη εντολή να επιτεθούν σε άμαχο πληθυσμό - Σε κάποιους είχε δοθεί η εντολή να σκοτώσουν κυρίως τους άνδρες νεαρής ηλικίας, ανεξάρτητα από το αν ήταν άμαχοι ή όχι, και να απαγάγουν τα γυναικόπαιδα

H υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ (Σιν Μπετ) και η ισραηλινή αστυνομία δημοσιοποίησαν ένα σοκαριστικό βίντεο από ανακρίσεις μελών της Χαμάς στο οποίο φαίνεται πως είχαν ξεκάθαρες εντολές να σκοτώσουν και να απαγάγουν αμάχους.

Το βίντεο φέρεται να περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις ανακρίσεις έξι ενόπλων της Χαμάς, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την αιματηρή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, η οποία σκότωσε σχεδόν 1400 ανθρώπους στο Ισραήλ.

Όπως αναφέρει η Jerusalem Post, οι τρομοκράτες που εμφανίζονται να μιλούν σε ανακριτές στο βίντεο συμμετείχαν σε επιθέσεις της Χαμάς σε κιμπούτς και άλλους στόχους της οργάνωσης και όλοι παραδέχονται ότι είχαν ξεκάθαρη εντολή να επιτεθούν σε άμαχο πληθυσμό.

Εντολή να σκοτώσουν κυρίως άνδρες νεαρής ηλικίας και να απαγάγουν γυναικόπαιδα

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, αρχικά έπρεπε να καταλάβουν τις πόλεις όπου πραγματοποιούσαν την επίθεση και να παραμείνουν εκεί, μετά τις εκτελέσεις και τις απαγωγές των αμάχων. Σε κάποιους τρομοκράτες της Χαμάς είχε δοθεί η εντολή να σκοτώσουν κυρίως τους άνδρες νεαρής ηλικίας, ανεξάρτητα από το αν ήταν άμαχοι ή όχι, και να απαγάγουν τα γυναικόπαιδα.

Τους έταζαν 10.000 δολάρια και διαμέρισμα

Ένας από τους συλληφθέντες εμφανίζεται να λέει στους ανακριτές ότι είχε δοθεί η υπόσχεση στα μέλη της Χαμάς ότι «όποιος έφερνε στη Γάζα έναν όμηρο θα έπαιρνε 10.000 δολάρια και ένα διαμέρισμα».

«Κειτόταν στο πάτωμα... Της έριξα και ο διοικητής μου μου έβαλε τις φωνές επειδή σπαταλούσα σφαίρες», λέει ένα μέλος της Χαμάς για μία γυναίκα που βρισκόταν στο έδαφος.

Σοκ προκαλεί το ότι οι έξι συλληφθέντες περιγράφουν τον τρόπο που πυροβόλησαν και σκότωσαν αμάχους και έβαλαν φωτιά σε σπίτια ξεκληρίζοντας ολόκληρες οικογένειες.

Στο ερώτημα αν θεωρούν πως οι φρικαλεότητες της Χαμάς στα γυναικόπαιδα είναι κάτι που επιτρέπεται από το Ισλάμ, απαντούν αρνητικά λέγοντας πως η θρησκεία τους ειναι ενάντια στις δολοφονίες αθώων, και παραδεχόμενοι ότι ο τρόπος δράσης της Χαμάς θυμίσει εκείνον του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: jpost.com