Μελόνι στον ΟΗΕ: Δεν θα επιτρέψω να γίνει η Ιταλία ο προσφυγικός καταυλισμός της Ευρώπης

Η Τζόρτζια Μελόνι είπε ότι ο τεράστιος αριθμός μεταναστών που έφτασαν στη Λαμπεντούζα, έχουν προκαλέσει στην Ιταλία απίστευτη πίεση

Στη μεταναστευτική κρίση της Ιταλίας αναφέρθηκε η πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, διαμηνύοντας ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η χώρα της «ο προσφυγικός καταυλισμός της Ευρώπης», αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian.

Ειδικότερα, η Τζόρτζια Μελόνι είπε ότι ο τεράστιος αριθμός μεταναστών που έφτασαν στη Λαμπεντούζα, έχουν «προκαλέσει στην Ιταλία απίστευτη πίεση».

Η Λαμπεντούζα έχει γίνει για άλλη μια φορά το σημείο ανάφλεξης της μετανάστευσης στην Ευρώπη αφού περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι έφτασαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ σχεδόν άλλοι 500 άνθρωποι διασώθηκαν από πλοίο ΜΚΟ και μεταφέρθηκαν στο Μπρίντιζι στην Απουλία την Τρίτη, ανεβάζοντας τον αριθμό των μεταναστών που αποβιβάστηκαν στην Ιταλία μέχρι στιγμής φέτος σε πάνω από 127.000, αριθμός υπερδιπλάσιος από εκείνον της ίδιας περιόδου το 2022.

H Μελόνι ηγήθηκε συμφωνίας 105 εκατομμυρίων λιρών που υπογράφηκε τον Ιούλιο μεταξύ της ΕΕ και της Τυνησίας, χώρα αναχώρησης της συντριπτικής πλειονότητας των μεταναστών, για τον περιορισμό της παράτυπης μετανάστευσης. Ωστόσο, ο αριθμός των ατόμων που περνούν στην Ιταλία έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 70% από την υπογραφή της συμφωνίας.
 

Πηγή: skai.gr