ΚΑΙΡΟΣ

Μελόνι: Η Ιταλία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας, αλλά μειώνεται η υποστήριξη των πολιτών

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Είναι σαφές ότι ο πόλεμος δημιουργεί συνέπειες που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την κοινωνία μας και αν δεν είμαστε καλοί στο να τις αντιμετωπίσουμε, η κοινή γνώμη θα συνεχίσει να είναι αδύναμη, είπε η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα ουκρανικά στρατεύματα, αλλά γνωρίζει ότι η  υποστήριξη των πολιτών μειώνεται.

«Σε ό,τι αφορά τη βοήθεια, ήμασταν πάντα στο πλευρό της Ουκρανίας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, σαφώς συνεπείς, αφενός με τα αιτήματα που έρχονται και, αφετέρου, με την ανάγκη να μην υπονομεύσουμε την ασφάλειά μας». είπε η Ιταλίδα πρωθυπουργός στο Sky TG.

Η Ιταλία είναι σταθερός υποστηρικτής της Ουκρανίας, καθώς έχει παράσχει μέχρι στιγμής έξι πακέτα στρατιωτικής υποστήριξης και πάνω από 165 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια.

«Είναι σαφές ότι ο πόλεμος δημιουργεί συνέπειες που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την κοινωνία μας και αν δεν είμαστε καλοί στο να τις αντιμετωπίσουμε, η κοινή γνώμη θα συνεχίσει να είναι αδύναμη», προειδοποίησε η Μελόνι.

Η Μελόνι ανέφερε τον πληθωρισμό, την αύξηση των τιμών της ενέργειας και την αυξημένη μετανάστευση ως παραδείγματα των συνεπειών του πολέμου που κινδυνεύουν να «δημιουργήσουν κόπωση στην κοινή γνώμη».
 

Πηγή: skai.gr