ΚΑΙΡΟΣ

Έκρηξη σε εργοστάσιο της τεκίλας Jose Cuervo στο Μεξικό - Τουλάχιστον 5 νεκροί - Βίντεο

Οι αρχές απομάκρυναν εσπευσμένα τουρίστες από την περιοχή, στον δήμο Τεκίλα, δημοφιλής τουριστικός προορισμός

Έκρηξη σημειώθηκε χθες σε εργοστάσιο παραγωγής της διάσημης τεκίλας της Jose Cuervo στο κεντρικό Μεξικό, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε εργαζομένους και τραυμάτισε αρκετο΄πυς άλλους. 

Ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος στην πολιτεία Χαλίσκο, Βίκτορ Ούγο Ρολδά, ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως σημειώθηκε έκρηξη σε δεξαμενή χωρητικότητας 500.000 λίτρων στη μονάδα που προκάλεσε πυρκαγιά,  στο εργοστάσιο Ροχένια. 

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανέφεραν πως η έκρηξη στη δεξαμενή προκάλεσε πυρκαγιά σε άλλες τρεις, από τις οποίες οι δύο κατέρρευσαν. 

Οι αρχές απομάκρυναν εσπευσμένα τουρίστες από την περιοχή, στον δήμο Τεκίλα, από όπου έλκει το όνομά του το οινοπνευματώδες ποτό, είδος μεσκάλ, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Τρίτη.

Ο δήμος Τεκίλα, στον οποίο εδρεύουν διάφορα αποστακτήρια που παράγουν το ποτό αυτό, με πρώτη ύλη το κακτοειδές φυτό μπλε αγαύη, είναι επίσης δημοφιλής τουριστικός προορισμός, περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο βορειοδυτικά από τη Γουαδαλαχάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού.

Το εργοστάσιο Ροχένια διαχειρίζεται η Becle, η παραγωγός της μεγαλύτερης ποσότητας τεκίλας στον κόσμο.

Tα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα σε αυτό το στάδιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πηγή: skai.gr
TAGS: Μεξικό