ΚΑΙΡΟΣ

Mεγάλη πυρκαγιά στα σύνορα της Γαλλίας με την Ισπανία - Στις φλόγες 9.300 στρέμματα (Βίντεο)

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι εκκένωσαν τις κατοικίες τους - Τις προσπάθειες κατάσβασης δυσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι

Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί πάνω από 9.300 στρέμματα στα Πυριναία από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Κυριακή στη νότια Γαλλία στο Cerbère.

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι εκκένωσαν τις κατοικίες τους ωστόσο, αυτή τη στιγμή «κατάφεραν ως επί το πλείστον να επιστρέψουν στα σπίτια τους», ανέφερε η νομαρχία σε ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα το απόγευμα. «Η πυρκαγιά δεν έχει ακόμη σβηστεί αλλά η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί από την άποψη της προστασίας των πληθυσμών και της περιουσίας τους», πρόσθεσε. 

Η πυρκαγιά είναι παρόμοια με αυτές που ξεσπούν τους καλοκαιρινούς μήνες. Πάνω από 300 πυροσβέστες έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσκολεύουν τις προσπάθειές τους, με αποτέλεσμα τα πυροσβεστικά αεροπλάνα να αναγκάζονται να ματαιώσουν την αποστολή τους. Σύμφωνα με το Météociel, οι ριπές των ανέμων φτάνουν  έως και τα 140 χλμ/ ώρα όπως καταγράφηκαν στο Cape Bear στις 8 το πρωί αυτής της Κυριακής.

Τα αίτια της πυρκαγιάς, που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής, δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Η πόλη Cerbère βρίσκεται ακριβώς στα γαλλικά σύνορα με την Ισπανία.

Εκτός από τον επικίνδυνο, δυνατό άνεμο, οι συνθήκες είναι δύσκολες επειδή η περιοχή είναι πολύ ξηρή, είπε η πυροσβεστική αρχή Sdis στον τηλεοπτικό σταθμό.
 

Πηγή: skai.gr