ΚΑΙΡΟΣ

Μεγάλη διαδήλωση στην ιταλική πρωτεύουσα κατά του Μπερλουσκόνι

Δεκάδες χιλιάδες ακτιβιστές της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν απόψε στο κέντρο της Ρώμης για την αποπομπή του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι σύμφωνα με γαλλικό πρακτορείο.

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι απευθυνόμενος στο πλήθος είπε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να συνεργαστεί με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη δημιουργία νέας κυβέρνησης.

Οι τριγμοί στην καρέκλα του Μπερλουσκόνι έχουν προέλθει από τη συνεχιζόμενη κρίση χρέους της Ιταλίας καθώς και από τη διχόνοια που χαρακτηρίζει τους βουλευτές του κόμματός του. Το κόστος δανεισμού της Ιταλίας με έχει ακολουθήσει αυξάνει συνεχώς από το καλοκαίρι.

Οι διαδηλωτές, που έφθασαν με λεωφορεία και τρένα από όλη την Ιταλία, ενώθηκαν με κεντροαριστερούς πολιτικούς από τη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς και με την γυμνόστηθη γυναικεία ομάδα διαδηλωτών, Femen από την Ουκρανία.

Τις δυσκολότερες ώρες της πολιτικής του σταδιοδρομίας, περνά ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς δεν εξασφαλίζει ψήφο εμπιστοσύνης σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου. Πηγή: skai.gr