Με γέλια και χαμόγελα εμφανίστηκε o Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ στη δίκη για την υπόθεση αστικής απάτης (Βίντεο)

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται ότι διόγκωσε την περιουσία του κατά 2,23 δισ. δολάρια στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις που δόθηκαν σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες

Το ντεμπούτο του έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ στην αίθουσα του δικαστηρίου με γέλια και χαμόγελα ενώ εμφανίστηκε σίγουρος και χαλαρός στο βήμα του μάρτυρα. 

Μάλιστα ο πρωτότοκος γιος του πρώην προέδρου, ο οποίος χαμογελούσε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, έκανε ακόμα και  αστεία  στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Θα έπρεπε να είχα φορέσει μακιγιάζ», είπε αστειευόμενος ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, την ώρα που μια ομάδα φωτογράφων έσπευσε στο δικαστήριο για να τον φωτογραφίσει.

Ως στέλεχος στον οργανισμό Τραμπ, κατέθεσε σε αστική δίκη που αφορά σε υπόθεση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και που η οικογένειά του θα μπορούσε να χάσει ένα σημαντικό μέρος της επιχειρηματικής της αυτοκρατορίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Τραμπ διόγκωσε την περιουσία του κατά 2,23 δισ. δολάρια –και σε μια περίπτωση κατά 3,6 δισ. δολάρια– στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις που δόθηκαν σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται η έπαυλη του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, το ρετιρέ στον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν, διάφορα κτίρια γραφείων και γήπεδα γκολφ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ κατέθεσε την Τετάρτη ότι είχε ελάχιστη ανάμειξη με τα οικονομικά των επιχειρήσεων της οικογένειάς του στη δίκη που διεξάγεται για την υπόθεση αστικής απάτης. 

Σε λιγότερο από δύο ώρες κατάθεσης στη Νέα Υόρκη, είπε ότι δεν εργάστηκε στο οικονομικό κομμάτι της υπόθεσης που βρίσκεται στο επίκεντρο της δίωξης.

Το δικαστήριο έχει στην κατοχή του παραποιημένα επιχειρηματικά αρχεία του οργανισμού Τραμπ. Το αποτέλεσμα της δίκης θα μπορούσε ακόμα και σε απαγόρευση του Τραμπ Τζούνιορ, του πατέρα του και του αδελφού του  Έρικ να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, ο Τραμπ Τζούνιορ δεν φάνηκε ταραγμένος. Φορώντας ένα σκούρο μπλε κοστούμι και φλαμίνγκο-ροζ γραβάτα, ο νυν κάτοικος της Φλόριντα αστειεύτηκε στον δικαστή ότι έχει «κρατήσει τον ρυθμό της Νέας Υόρκης» όταν του ζητήθηκε να μιλήσει πιο αργά.

Όταν ο Γενικός Εισαγγελέας πίεσε τον 45χρονο να κατανοήσει τις κατευθυντήριες γραμμές που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για να διασφαλίσουν ότι τα οικονομικά αρχεία τηρούνται με ακρίβεια, ο Τραμπ Τζούνιορ χαμογέλασε και απάντησε: «Δεν κατανοώ» ως επιχείρημα στον ισχυρισμό του ότι  δεν συμμετείχε στα λογιστικά της εταιρείας όπως ισχυρίστηκαν οι εισαγγελείς.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα υποστηρίζει ότι αυτός και ο αδερφός του Έρικ συμμετείχαν «στενά» στον Οργανισμό Τραμπ και  «γνωρίζουν την πραγματική οικονομική απόδοση της εταιρείας».
 

Πηγή: skai.gr