Με ανέμους 165 χλμ. την ώρα ο τυφώνας Idalia σφυροκοπά τη Φλόριντα

Πάνω από 240.000 άνθρωποι είναι χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του PowerOutage

Με σφοδρούς ανέμους 165 χλμ. την ώρα, ο τυφώνας Idalia σφυροκοπά τη Φλόριντα. Η Idalia έφτασε στην ξηρά κοντά στην πόλη Keaton Beach, στην περιοχή Big Bend της Φλόριντα, περίπου στις 07:45 τοπική ώρα (12:45 BST)

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, ένα «καταστροφικό κύμα καταιγίδας» σαρώνει την ακτή Big Bend της Φλόριντα, με «καταστροφικούς ανέμους να εξαπλώνονται μέσα στην ενδοχώρα», ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Πάνω από 240.000 άνθρωποι είναι χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του PowerOutage.US ενώ Σχεδόν 4.500 άνθρωποι μένουν σε καταφύγια του Ερυθρού Σταυρού στις περιοχές που πλήττονται από τον τυφώνα.

Στην κομητεία Hernando, η Withlacoochee River Electric Cooperative (WREC) «έκλεισε το ρεύμα σε αρκετές περιοχές της κομητείας ως έκτακτο προστατευτικό μέτρο για την προστασία της», ανέφερε ένα tweet της κομητείας.

«Το WREC έκλεισε το ρεύμα σε όλο το Pine Island, το Bayport, το Hernando Beach, το Weeki Wachee και το Aripeka ως αποτέλεσμα της της καταιγίδας», δήλωσε η κομητεία. «Θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας», δήλωσαν αξιωματούχοι της κομητείας.

Η κομητεία Hernando έχει αυτήν τη στιγμή περισσότερους από 2.000 πελάτες χωρίς ρεύμα από τις 9:38 π.μ. ET σύμφωνα με το PowerOutage.US και βρίσκεται λίγα μίλια βόρεια της περιοχής του μετρό της Τάμπα.


 

Πηγή: skai.gr