ΚΑΙΡΟΣ

Μακελειό σε λύκειο στην Τζόρτζια: Συνελήφθη και ο πατέρας του 14χρονου - Φωτογραφίες τους με όπλα κατακλύζουν το διαδίκτυο

Ο 54χρονος Κόλιν Γκρέι κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού και για σκληρότητα σε παιδιά

Συνελήφθη ο πατέρας του 14χρονου μαθητή που κατηγορείται για τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων στο σχολείο του, στο λύκειο Απαλάτσι, στη Γουάιντερ, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ατλάντα, στην πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Ο νεαρός Κολτ Γκρέι άνοιξε πυρ και σκότωσε  δυο συνομήλικους συμμαθητές του και δύο καθηγητές. 

Οι αρχές σχεδιάζουν να διώξουν τον 14χρονο ως ενήλικο και σήμερα θα εμφανιστεί για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου. 

Όπως μετέδωσε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το όπλο που χρησιμοποίησε ο νεαρός μαθητής ήταν τουφέκι τύπου AR-15, το οποίο του είχε κάνει δώρο ο πατέρας του πέρσι τα Χριστούγεννα. 

Βαριές κατηγορίες για τον πατέρα 

Ο πατέρας του, Κόλιν Γκρέι, 54 ετών, αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού και οκτώ για σκληρότητα σε παιδιά, δήλωσε το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια (GBI).

Ο διευθυντής του GBI Chris Hosey δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Πέμπτης ότι «αυτές οι κατηγορίες συνδέονται άμεσα με τις ενέργειες του γιου του και του επιτρέπουν να κατέχει όπλο».
Οι αρχές ερευνούν εάν ο Κόλιν Γκρέι αγόρασε το όπλο τύπου AR ως δώρο στον γιο του τον Δεκέμβριο του 2023.

Φωτογραφίες όλης της οικογένειας Γκρέι με όπλα κατακλύζουν το διαδίκτυο. 

Τον Μάιο του 2023, το FBI ειδοποίησε την τοπική αστυνομία για διαδικτυακές απειλές σχετικά με πυροβολισμούς σε σχολείο, που σχετίζονται με μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συνδέεται με τον ύποπτο.

Αστυνομικός ανέκρινε τον 13χρονο τότε Κόλτ  ενώ ο πατέρας του είπε στην αστυνομία ότι είχε όπλα στο σπίτι, αλλά ο γιος του δεν είχε πρόσβαση χωρίς επίβλεψη σε αυτά. 


Το ζήτημα της γονεϊκής ευθύνης για εγκλήματα ανηλίκων προβάλλεται ολοένα πιο έντονα το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ.

«Πώς είναι δυνατόν να έχεις τουφέκι εφόδου στο σπίτι, να μην το έχεις κλειδωμένο και το παιδί σου να ξέρει πού είναι;», διερωτήθηκε ρητορικά χθες ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. «Πρέπει να φροντίσουμε να λογοδοτούν γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση σε όπλα», πρόσθεσε.

Τον Απρίλιο, οι γονείς εφήβου ο οποίος σκότωσε τέσσερις μαθητές στο λύκειο όπου φοιτούσε, στο Μίσιγκαν, καταδικάστηκαν να εκτίσουν κάθειρξη δέκα ως δεκαπέντε ετών, απόφαση δίχως προηγούμενο, που προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον στη χώρα.

Πηγή: skai.gr