Η τραγωδία ενώνει τους Λίβυους - Περνούν τις γραμμές του μετώπου για να προσφέρουν βοήθεια - Δείτε βίντεο

Η σύγκρουση μετά την εξέγερση του 2011 μοίρασε ολόκληρη τη χώρα μετά το 2014 μεταξύ αντίπαλων κυβερνήσεων σε ανατολή και δύση

Ο πόνος για τις απώλειες των ανθρώπων τους και η καταστροφή φαίνεται να έχουν διαγράψει τη διαχωριστική γραμμή των αντίπαλων ομάδων στη Λιβύη.

Λίβυοι από την κατακερματισμένη χώρα έχουν περάσει τις παλιές γραμμές του μέτωπο, για να προσφέρουν βοήθεια στην πληγείσα από τις πλημμύρες Derna αυτή την εβδομάδα, παραμερίζοντας χρόνια σύγκρουσης μεταξύ των ηγετών τους.

Μέσα στη Ντέρνα, όπου ένας χείμαρρος παρέσυρε ολόκληρες συνοικίες το βράδυ της Κυριακής μετά την κατάρρευση δύο φραγμάτων από τις πλημμύρες, εθελοντές από τη Μισράτα, την Τρίπολη και τη Βεγγάζη μοίραζαν ρούχα και πακέτα τροφίμων.

Χιλιάδες σκοτώθηκαν στην καταστροφή, ενώ πολλοί άλλοι αγνοούνται. 

«Είπαμε ότι σίγουρα θα υπήρχε έλλειψη εργατικών χεριών», είπε ο Elias al-Khabouli, ένας εθελοντής από τη δυτική πόλη Zawiya και μέλος της ομάδας ακτιβιστών Biltrees.

Η Biltrees μίσθωσε λεωφορεία και φορτηγά για να φέρει περισσότερους από 100 εθελοντές από τις δυτικές περιοχές της Λιβύης στην πόλη Derna της μακρινής ανατολής νωρίς τη Δευτέρα, ξεκινώντας μια διαδρομή 15 ωρών πριν ακόμη γίνει αποτίμηση της καταστροφής.

Η σύγκρουση μετά την εξέγερση του 2011 μοίρασε ολόκληρη τη χώρα μετά το 2014 μεταξύ αντίπαλων κυβερνήσεων σε ανατολή και δύση.
 

Πηγή: skai.gr