ΚΑΙΡΟΣ

Λευκός Οίκος: Ο Τζο Μπάιντεν παρακολουθεί στενά τις προσπάθειες αναζήτησης του εξαφανισμένου υποβρυχίου

Ο Τζον Κίρμπι επεσήμανε τις συνεχιζόμενες, συλλογικές προσπάθειες έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα, Καναδούς αξιωματούχους και άλλες υπηρεσίες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «παρακολουθεί στενά τα γεγονότα» γύρω από το αγνοούμενο υποβρύχιο κοντά στα συντρίμμια του Τιτανικού, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

Ο συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για τις Στρατηγικές Επικοινωνίες, Τζον Κίρμπι επεσήμανε τις συνεχιζόμενες, συλλογικές προσπάθειες έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα, Καναδούς αξιωματούχους και άλλες υπηρεσίες. Όπως είπε, «σίγουρα ο πρόεδρος θέλει το Λιμενικό Σώμα να συνεχίσει να συμμετέχει σε αυτό». 

Ο Κίρμπι είπε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είναι επίσης σε ετοιμότητα «σε περίπτωση που χρειαστούν στις έρευνες επειδή έχουν κάποιες δυνατότητες στα βαθιά νερά που δεν θα είχε απαραίτητα η Ακτοφυλακή».

«Όλοι μας, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, εκφράζουμε τις σκέψεις μας στο πλήρωμα του πλοίου, καθώς και στα μέλη της οικογένειας που είναι αναμφίβολα ανήσυχα - και θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε, θα συνεχίσουμε την έρευνα» κατέληξε.

Πηγή: skai.gr