ΚΑΙΡΟΣ

Αποφυλακίστηκε η Leslie Van Houten, «άγγελος του θανάτου» της αίρεσης του Τσαρλς Μάνσον 

Η 72χρονη σήμερα Λέσλι Βαν Χουτεν ήταν 19 ετών όταν καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη συμμετοχή της στη δολοφονία του Λένο Λαμπιάνκα και της συζύγου του, το 1969. 

Μετά  από 52 χρόνια στη φυλακή, η Leslie Van Houten, μέλος της αίρεσης του Τσαρλς Μάνσον, αποφυλακίστηκε σήμερα με αναστολή από το σωφρονιστικό ίδρυμα στην Καλιφόρνια στο οποίο κρατούνταν. 

Η 72χρονη σήμερα Λέσλι Βαν Χουτεν ήταν 19 ετών όταν καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη συμμετοχή της στη δολοφονία του Λένο Λαμπιάνκα, ιδιοκτήτη καταστήματος στο Λος Άντζελες και της συζύγου του,  το 1969. 

Αν και αρχικά κατηγορήθηκε, το πρώην μέλος της αίρεσης του Μάνσον δεν συμμετείχε στη διαβόητη «σφαγή του Cielo Drive»στο Λος Άντζελες, όπου δολοφονήθηκε η έγκυος σύζυγος του Ρομάν Πολάνσκι, ηθοποιός Sharon Tate, τρεις από τους φίλους της και ένα 18χρονο αγόρι.

 Αρχικά ο Μάνσον είχε καταδικαστεί σε θανατική ποινή, αλλά τελικά η ποινή του μεταβλήθηκε σε ισόβια κάθειρξη γιατί το 1972 η πολιτεία της Καλιφόρνια κατάργησε τη θανατική ποινή.

Ο διαβόητος εγκληματίας πέθανε στις 19 Νοεμβρίου 2017, σε ηλικία 83 ετών, μέσα στη φυλακή. 

Ο διαβόητος Τσαρλς Μάνσον στις 14 Αυγούστου 2017, αριστερά και στις 22 Δεκεμβρίου 1969, δεξιά, βγαίνοντας από μια δικαστική αίθουσα του Λος Άντζελες

Ποια είναι η Leslie Van Houten

 Η Βαν Χούτεν στα 14 της  ήταν το λεγόμενο υπόδειγμα κόρης και μαθήτριας.  

Πήγαινε στην εκκλησιαστική κατασκήνωση κάθε καλοκαίρι, τραγουδούσε στη χορωδία και ήταν η «βασίλισσα» του σχολείου.  Αλλά και τότε, υπήρχαν σημάδια αστάθειας.

Όταν όμως  οι γονείς της χώρισαν, άρχισε να καπνίζει μαριχουάνα και να κάνει χρήση άλλων ουσιών, μένοντας έγκυος και κάνοντας έκτρωση στα 17 της. 

Λίγο πριν κλείσει τα 19 έφυγε για ένα οδικό ταξίδι με ένα φίλο που είχε εκείνη την περίοδο  -  πέντε μήνες μετά κατέληξε στο ράντσο ενός άνδρα που ονομαζόταν Τσαρλς Μάνσον και «μπήκε» στην «οικογένεια». 

Η Λέσλι έγινε τότε το νεότερο μέλος της αίρεσης. 

Το «δόγμα» Μάνσον 

Πριν τους φόνους, ο Μάνσον, ήταν τραγουδιστής και τραγουδοποιός του περιθωρίου της μουσικής βιομηχανίας του Λος Άντζελες. 

Όταν άρχισε η δημιουργία της Οικογένειας Μάνσον, ο Μάνσον ήταν άνεργος, πρώην κατάδικος. Είχε περάσει χρόνια σε σωφρονιστικά ιδρύματα εξαιτίας πληθώρας επιθέσεων. 

Ο Μάνσον πίστευσε σε αυτό που αποκαλούσε «Helter Skelter», όρο που πήρε από το ομώνυμο τραγούδι των Beatles.

Το Helter Skelter, βάσει του Μάνσον, θα ήταν ένας επικείμενος αποκαλυπτικός φυλετικός πόλεμος, το οποίο περιγράφεται σε μία δικιά του έκδοση στίχων του προαναφερθέντος τραγουδιού. Κατ' επέκταση, θεωρούσε ότι οι φόνοι θα επισπεύσουν τον «επικείμενο» πόλεμο.

Η κακή φήμη που απέκτησε συγκέντρωσε ακολούθους, δημιουργώντας μία ποπ μυθολογία γύρω του. Έτσι, έγινε ένα είδωλο της παράνοιας, της βίας και του μακάβριου.

 Οι ακόλουθοι του Μάνσον διέπραξαν εννέα δολοφονίες το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου του 1969. Το 1971, βρέθηκε ένοχος για δολοφονία και για την ηθική αυτουργία στον θάνατο επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και η ηθοποιός Σάρον Τέιτ, υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο στις ΗΠΑ.[3]

Μετά τις κατηγορίες και την καταδίκη του, ηχογράφησε κάποια τραγούδια, τα οποία είχαν κάποια εμπορική επιτυχία. Αρκετοί ήταν οι μουσικοί, επίσης, που τα διασκεύασαν.


 

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΗΠΑ