Λαβρόφ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει έως ότου η Δύση «εγκαταλείψει τα σχέδιά της» να νικήσει τη Μόσχα

Τα σχόλιά του Σεργκέι Λαβρόφ έγιναν ενόψει των συνομιλιών του Ουκρανού ηγέτη Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τους ηγέτες του ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής της Λιθουανίας

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει έως ότου η Δύση «εγκαταλείψει τα σχέδιά της» να νικήσει τη Μόσχα, διεμήνυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του σε ινδονησιακά μέσα ενημέρωσης 

Τα σχόλιά του Σεργκέι Λαβρόφ έγιναν ενόψει των συνομιλιών του Ουκρανού ηγέτη Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τους ηγέτες του ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής της Λιθουανίας.

«Τεράστια χρηματικά ποσά που θα μπορούσαν να είχαν δαπανηθεί για την προώθηση της διεθνούς ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας των χωρών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, ‘’καίγονται’’ με τη μορφή χιλιάδων τόνων στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών που παρέχονται στους ''Ουκρανούς νεοναζί''» ισχυρίστηκε.

«Ωστόσο, αυτό το νόμισμα έχει μια πιο φωτεινή όψη. Ο δυτικός εγωκεντρισμός και η περιφρόνηση των συμφερόντων του Παγκόσμιου Νότου και της Παγκόσμιας Ανατολής ενθαρρύνουν τους τελευταίους να αναζητήσουν εναλλακτικές μορφές συνεργασίας σε όλους τους τομείς. Η κατάσχεση ρωσικών αποθεμάτων χρυσού και συναλλάγματος στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη οδήγησε τη διεθνή κοινότητα να συνειδητοποιήσει ότι κανείς δεν είναι απρόσβλητος από απαλλοτρίωση υλικών περιουσιακών στοιχείων που φυλάσσονται στις δυτικές δικαιοδοσίες», υποστήριξε ο Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τα λόγια του, όχι μόνο η Ρωσία, αλλά μια σειρά από άλλες χώρες μειώνουν σταθερά την εξάρτησή τους από το αμερικανικό δολάριο και μεταβαίνουν σε εναλλακτικά συστήματα πληρωμών και πληρωμών σε εθνικά νομίσματα.
 

Πηγή: skai.gr