ΚΑΙΡΟΣ

Λαβρόφ μετά την ανταρσία Πριγκόζιν: Η Ρωσία έβγαινε πάντα ισχυρότερη από τις όποιες δυσκολίες

«Η Ρωσία ανέκαθεν αναδυόταν πιο ανθεκτική και ισχυρότερη έπειτα από τις όποιες δυσκολίες» τόνισε ο ίδιος.

Η Ρωσία έβγαινε πάντα ισχυρότερη και πιο ανθεκτική από τις όποιες δυσκολίες, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ερωτηθείς για την σταθερότητα της χώρας του έπειτα από την σύντομη ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Λαβρόφ είπε ότι η αντίδραση πολλών δυτικών αξιωματούχων απέναντι στην ανταρσία των ανδρών του Γεβγκένι Πριγκόζιν -ο οποίος έχει δηλώσει ότι κατέρρευσε το προσωπείο της ρωσικής ισχύος- δείχνει έμμεσα ότι οι ίδιοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε πόλεμο με την Μόσχα.

«Δεν έχουμε να εξηγήσουμε τίποτα, ούτε να δώσουμε σε κανέναν διαβεβαιώσεις. Ενεργούμε με διαφάνεια, ο πρόεδρος και όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην χώρα μας έχουν μιλήσει για το θέμα αυτό. Αν υπάρχουν αμφιβολίες στη Δύση, είναι δικό σας το πρόβλημα. Η Ρωσία ανέκαθεν αναδυόταν πιο ανθεκτική και ισχυρότερη έπειτα από τις όποιες δυσκολίες» τόνισε ο ίδιος.

Ο ανώτατος Ρώσος διπλωμάτης είπε ακόμη ότι η ίδια η Μόσχα αμφιβάλλει για τις ικανότητες πολλών δυτικών πολιτικών.

Ο Λαβρόφ έκανε έκκληση για διεύρυνση της συμμετοχής στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη εκπροσώπηση σε ασιατικές, αφρικανικές και λατινοαμερικανικές χώρες για να σπάσει, όπως την χαρακτήρισε, η δυτική κυριαρχία στον κόσμο.

«Η πλειονότητα του κόσμου δεν θέλει να ζει σύμφωνα με τους δυτικούς κανόνες» σημείωσε.

Ο Λαβρόφ επανέλαβε την κατηγορία της Μόσχας ότι η Δύση, ειδικά οι ΗΠΑ, επιχειρεί να εμποδίσει την Ρωσία και την Κίνα να ενεργούν ανεξάρτητα σε έναν πολυπολικό κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ