Κλείσιμο

Λαβρόφ για Pussy Riot: Παρόμοιες ποινές ισχύουν σε όλη την Ευρώπη

Η ρωσική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη· και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν ανάλογες ποινές για τη βλασφημία και τον σκανδαλισμό των πιστών υποστήριξε τη Δευτέρα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στις διεθνείς αντιδράσεις για την επιβολή διετούς φυλάκισης στα μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot για χουλιγκανισμό.

«Τόσο ο πρόεδρος μας όσο και η Ορθόδοξη Εκκλησία ζήτησαν την επιείκεια του δικαστηρίου πριν την απόφαση» ανέφερε ο κ. Λαβρόφ, κάνοντας λόγο για «υστερίες», ενώ για τις τρεις κοπέλες δήλωσε ότι έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν έφεση κατά της απόφασης, κάτι όμως που μέχρι στιγμής αρνούνται.

«Όσον αφορά
το αν η τιμωρία είναι δυσανάλογη ή όχι, επικαλούμαι κάποια δεδομένα για το θέμα: Στη Γερμανία η βλασφημία στις εκκλησίες τιμωρείται τουλάχιστον με τριετή φυλάκιση, στη Γαλλία με διετή φυλάκιση, στην Αυστρία με έξι μήνες, στη Φινλανδία, εξ όσων γνωρίζω, η βλασφημία τιμωρείται με δυο χρόνια φυλάκιση» δήλωσε.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Λαβρόφ, πρόσφατα στο Ισραήλ ένας άνδρας καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση καθώς έβαλε ένα κομμένο κεφάλι γουρουνιού Τέμενος Αλ Ακσά.

Στο μεταξύ, και άλλα μέλη του συγκροτήματος αναζητούν οι ρωσικές αρχές, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, συμμετείχαν στην "πανκ προσευχή" εναντίον του προέδρου Πούτιν, το Φεβρουάριο σε καθεδρικό ναό της Μόσχας.
Πηγή: skai.gr