ΚΑΙΡΟΣ

Ισραήλ: Συμφωνία Νετανιάχου και Γκαντς για κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και υπουργικό συμβούλιο πολέμου

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Το Ισραήλ σχηματίζει κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και υπουργικό συμβούλιο διαχείρισης πολέμου, ανακοίνωσαν από κοινού ο πρωθυπουργός και ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας

Τον σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης συμφώνησαν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο πρώην υπουργός Άμυνας και ηγέτης της αντιπολίτευσης Μπένι Γκαντς.

Το Ισραήλ σχηματίζει κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και υπουργικό συμβούλιο διαχείρισης πολέμου, ανακοίνωσαν από κοινού ο πρωθυπουργός και ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας.

Το μικρό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο, που θα διευθύνει τον πόλεμο με τη Χαμάς, απαίτησε ο Γκάντς, και θα συμμετάσχουν μόνο ο Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ και ο Γκαντς.

Μια θέση στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο έμεινε ανοιχτή για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Γιάιρ Λαπίντ, ο οποίος αρνήθηκε να ενταχθεί εάν δύο ακροδεξιά κόμματα παραμείνουν σε αυτήν.

Συμφωνήθηκε ότι δεν θα προωθηθεί καμία νομοθεσία στην Κνεσέτ ή κυβερνητικά ψηφίσματα κατά τη διάρκεια του πολέμου που δεν σχετίζονται με τη διαχείριση του πολέμου. 

Το κόμμα του Γκαντς θα έχει πέντε υπουργούς άνευ χαρτοφυλακίου στην κυβέρνηση.

Ο Νετανιάχου και ο Γκαντς συναντήθηκαν σήμερα στη σκιά του πολέμου με τη Χαμάς σε μια προσπάθεια να συμφωνήσουν για τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο οποίος μίλησε την Τετάρτη στο Fox News, δήλωσε ότι επίκειται χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

Πηγή: skai.gr