ΚΑΙΡΟΣ

Κίνδυνος για πλημμύρες στη Βρετανία από το πέρασμα της Καταιγίδας Κιάραν

Το πρωί της Παρασκευής σε ισχύ βρίσκονταν 90 προειδοποιήσεις για πλημμύρες. Αυτές αφορούν τόσο τη νότια Αγγλία, που ήταν το επίκεντρο της κακοκαιρίας μέχρι και χθες, αλλά και τη Σκωτία και τη βόρεια Αγγλία όπου κατευθύνεται η καταιγίδα.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Φόβους για πλημμύρες σε περιοχές της Βρετανίας όπου το έδαφος έχει απορροφήσει πολύ μεγάλες ποσότητες νερού από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έφερε την Τετάρτη και την Πέμπτη η Καταιγίδα Κιάραν, εκφράζουν οι αρχές.

Το πρωί της Παρασκευής σε ισχύ βρίσκονταν 90 προειδοποιήσεις για πλημμύρες. Αυτές αφορούν τόσο τη νότια Αγγλία, που ήταν το επίκεντρο της κακοκαιρίας μέχρι και χθες, αλλά και τη Σκωτία και τη βόρεια Αγγλία όπου κατευθύνεται η Καταιγίδα.

Στην ανατολική Σκωτία ο κίνδυνος προκύπτει καθώς το έδαφος είναι ήδη κορεσμένο από τις βροχές της Καταιγίδας Μπαμπέτ προ περίπου δύο εβδομάδων.

Πέρα από τις βροχές η Καταιγίδα Κιάραν έφερε ισχυρότατους ανέμους στη νότια Αγγλία την Τετάρτη και την Πέμπτη. Η ταχύτητά τους έφτασε μέχρι και τα 167 χιλιόμετρα την ώρα, με τις αρμόδιες αρχές να λένε ότι στη νήσο Τζέρσεϊ στη Θάλασσα της Μάγχης καταγράφηκαν άνεμοι με ισχύ τυφώνα.

Δέντρα που ξεριζώθηκαν, στέγες που ξηλώθηκαν και αντικείμενα που παρασύρθηκαν από τον αέρα συνθέτουν το σκηνικό σε διάφορες κυρίως παράκτιες περιοχές της νότιας Αγγλίας, ενώ συνολικά περίπου 150.000 σπίτια έμειναν προσωρινά χωρίς ρεύμα. Εργασίες αποκατάστασης ηλεκτροδότησης συνεχίζονται για περίπου 11.500 οικίες.

Στο Τζέρσεϊ τα σχολεία και το αεροδρόμιο παραμένουν κλειστά. Στο νησί σημειώθηκαν και τρεις τραυματισμοί την Τετάρτη.
 

Πηγή: skai.gr