ΚΑΙΡΟΣ

«Βάναυσο κύμα Covid χτυπά την Κίνα»: Γεμάτα νοσοκομεία, έλλειψη φαρμάκων και νοσούντες γιατροί μετά τη χαλάρωση των μέτρων

Όπως αναφέρουν αναρτήσεις στα -ελεγχόμενα από το κράτος- δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας

Βάναυσο κύμα Covid χτυπά την Κίνα λίγες εβδομάδες μετά την απότομη χαλάρωση των αυστηρών μέτρων για το lockdown που πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Σι Τζινπινγκ.

Τα νοσοκομεία είναι «πλημμυρισμένα» από ασθενείς, οι κλινικές πυρετού έχουν μεγάλες ουρές ανθρώπων που περιμένουν θεραπεία, ενώ συνεχώς αυξανόμενος είναι ο αριθμός των γιατρών και νοσοκόμων που αρρωσταίνουν, όπως αναφέρουν αναρτήσεις στα -ελεγχόμενα από το κράτος- δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας.

Επισήμως, οι κινεζικοί αριθμοί κρουσμάτων μειώνονται, αλλά μόνο αφού η εθνική επιτροπή υγείας ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να καταγράφει λοιμώξεις με χαμηλά ή καθόλου συμπτώματα - που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των ημερήσιων συνόλων.

Οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει ότι η Κίνα θα χτυπηθεί από νέο κύμα κρουσμάτων καθώς χαλάρωσε τους περιορισμούς, ενώ τα εμβόλια του Πεκίνου πιστεύεται ότι είναι λιγότερο ισοδύναμα σε σχέση με τα δυτικά.

Αναλυτές που μίλησαν στη Daily Mail τόνισαν ότι ο κίνδυνος να κατακλύσει το κινεζικό σύστημα υγείας είναι «σημαντικος», οπότε οι θάνατοι θα αρχίσουν να αυξάνονται επειδή οι άνθρωποι δεν θα έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη.

«Το νοσοκομείο μας είναι γεμάτο από ασθενείς. Υπάρχουν 700 με 800 άνθρωποι που έρχονται με πυρετό κάθε μέρα», είπε ένας γιατρός με το επώνυμο Λι σε νοσοκομείο στο Σιτσουάν.

«Τελειώνουμε τα αποθέματα φαρμάκων για τον πυρετό και το κρυολόγημα, τώρα περιμένουμε παράδοση από τους προμηθευτές μας. Λίγες νοσοκόμες στην κλινική πυρετού βρέθηκαν θετικές, δεν υπάρχουν ειδικά μέτρα προστασίας για το προσωπικό του νοσοκομείου και πιστεύω ότι πολλοί από εμάς σύντομα θα μολυνθούν», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr