Κίνα: Η κυβέρνηση συνέλαβε εργαζόμενους ως υπεύθυνους για την κατάρρευση του ορυχείου

Έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία της κατάρρευσης του ορυχείου - 53 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται

Η αστυνομία συνέλαβε άγνωστο αριθμό εργαζομένων που θεωρούνται υπεύθυνοι για το υπαίθριο ανθρακωρυχείο που κατέρρευσε στην αυτόνομη περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας της Βόρειας Κίνας, ανακοίνωσε την Πέμπτη το τοπικό αρχηγείο για τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία της κατάρρευσης της πλαγιάς, ανέφερε το αρχηγείο.


Τουλάχιστον δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι τραυματίστηκαν, όμως ο απολογισμός των θυμάτων υπάρχει κίνδυνος να γίνει πολύ πιο βαρύς, καθώς 53 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το δυστύχημα, που έγινε χθες Τετάρτη περί τις 13:00 (τοπική ώρα• 07:00 ώρα Ελλάδας). Κατολίσθηση διέκοψε την επιχείρηση έρευνας  και διάσωσης. 

Η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των εργαζομένων στο ορυχείο ανεστάλη εξαιτίας «μεγάλης κατολίσθησης» χθες το απόγευμα, ανέφερε το Νέα Κίνα.

Η ασφάλεια των ορυχείων έχει καταγράψει βελτίωση τα τελευταία χρόνια στην Κίνα, όπως και η κάλυψη καταστροφών στον τομέα από τα ΜΜΕ• παλαιότερα, πολλές τέτοιες τραγωδίες αποσιωπούνταν.

Όμως τα δυστυχήματα στον τομέα παραμένουν συχνά, εξαιτίας της εγγενούς επικινδυνότητας αυτής της δραστηριότητας, καθώς και λόγω των αυτοσχεδιασμών σε αρκετές περιπτώσεις όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων εργασιακής ασφάλειας.
 

Πηγή: skai.gr