Ο τυφώνας Μπέριλ ισοπέδωσε νησί στην Καραϊβική – Άστεγοι σχεδόν όλοι οι κάτοικοι – Εικόνες καταστροφής 

Οι περίπου 3.000 άστεγοι κάτοικοι προσπαθούν αν εγκαταλείψουν το νησί ενώ όσοι μένουν πίσω έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό

Απόλυτα καταστροφικό ήταν το πέρασμα του τυφώνα Μπέριλ (Beryl ) από την Καραϊβική, ο οποίος χτύπησε τα εξωτικά νησιά με ταχύτητες ανέμων που ξεπερνούσαν τα 260 χλμ της ώρα. 

To Νησί Γιούνιον, στο ανεξάρτητο κρατίδιο Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, ισοπεδώθηκε, με τους περισσότερους κατοίκους να μένουν άστεγοι. 

«Το Union Island είναι σε τρομερή κατάσταση μετά το πέρασμα του Μπέριλ.  Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου κτίρια όρθια. Τα σπίτια είναι ισοπεδωμένα, οι δρόμοι φραγμένοι και οι κολώνες του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν πέσει στους δρόμους» δήλωσε στο BBC κάτοικος του νησιού. 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του κρατιδίου,  Ραλφ Γκονσάλβες, ο τυφώνας Μπέριλ έχει προκαλέσει «τεράστιες καταστροφές» στον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες, ενώ στο προκάλεσε σοβαρές ζημιές ή κατέστρεψε το 90% των σπιτιών στο Union Island. 

Οι άστεγοι κάτοικοι προσπαθούν αν εγκαταλείψουν το νησί ενώ όσοι μένουν πίσω έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό. 

Ο Μπέριλ, κατηγορίας 5, έπληξε χθες με σφοδρότητα τις νοτιοανατολικές Αντίλλες, προκαλώντας επίσης σημαντικές ζημιές και τον θάνατο τουλάχιστον 4 ανθρώπων.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC), αναμένεται να αποδυναμωθεί όταν φθάσει στα ανοικτά της Τζαμάικας σήμερα. ,

Πηγή: skai.gr