Βίντεο με τον Καντίροφ να φορά ιατρική συσκευή στο δάχτυλο αναζωπυρώνει τις φήμες για προβλήματα υγείας

Η γερμανική εφημερίδα «Bild» πρόσφατα ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες ο Καντίροφ έχει πάρει κιλά, δείχνει πρησμένος και στις εμφανίσεις του σε βίντεο και δεν μπορεί να ανοίξει τα μάτια

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από τους Ουκρανούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει τον Τσετσένο πολέμαρχο Ραμζάν Καντίροφ να φορά ιατρική συσκευή στο δάχτυλο αναζωπυρώνει τις φήμες για προβλήματα υγείας του. Πρόκειται για βίντεο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες, και δείχνει τον Τσετσένο να υποδέχεται τον Ντενίς Πουσίλιν, αρχηγό του λεγόμενου κράτους της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» που δεν αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα.  
 
Η γερμανική εφημερίδα «Bild» πρόσφατα ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες ο Καντίροφ έχει πάρει κιλά, δείχνει πρησμένος και στις εμφανίσεις του σε βίντεο και δεν μπορεί να ανοίξει τα μάτια. Σημείωνε δε πως ο Καντίροφ έχει πρόβλημα με τα νεφρά του παραπέμποντας στον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Τσετσενίας, Αχμάντ Ζακάβιεφ, ο οποίος ει εξόριστος στο εξωτερικό. Το πρόβλημα στα νεφρά θα εξηγούσε το πρήξιμό του, σχολίαζε η «Bild».

Σύμφωνα με την μολδαβική εφημερίδα «Timpul», ο Καζάκος δημοσιογράφος Αζάτ Μαϊτανόφ, επίσης δήλωσε ότι ο 46χρονος Καντίροφ -στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν στον πόλεμο που εξαπέλυσε στην Ουκρανία- αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, πιθανώς στα νεφρά του.

Άλλες αναφορές κάνουν λόγο για δηλητηρίαση του Καντίροφ, κάτι που εξηγεί γιατί δεν ήταν παρών στην ομιλία του Πούτιν για την κατάσταση του έθνους. Ο Τσετσένος πολέμαρχος δήλωσε πρόσφατα ότι ο διοικητής των τσετσενικών δυνάμεων στην Ουκρανία δηλητηριάστηκε με ένα γράμμα εμποτισμένο με τοξικό παράγοντα. 

Πηγή: skai.gr