ΚΑΙΡΟΣ

Καλιφόρνια: Τρεις νεκροί σε συντριβή πυροσβεστικού ελικοπτέρου (Βίντεο)

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν την ώρα της κατάσβεσης, και ενώ το ένα κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια το δεύτερο συνετρίβη στο έδαφος, σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους  συντριβή ελικοπτέρου κατά τη διάρκεια αποστολής πυρόσβεσης στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής μετά την κλήση της πυροσβεστικής για την πυρκαγιά κοντά στο Cabazon, στην κομητεία Riverside.

Τα δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν, και ενώ το ένα κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια το δεύτερο συνετρίβη στο έδαφος, σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες.

Έρευνα για τα αίτια της συντριβής έχει ξεκινήσει η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών.

Τα θύματα ταυτοποιήθηκαν ως πυροσβέστης και αρχηγός τμήματος από το Υπουργείο Δασών και Πυροπροστασίας της πολιτείας, καθώς και ένας συμβασιούχος πιλότος. Δεν έχουν κατονομαστεί.

Ο Ντέιβιντ Φούλτσερ, επικεφαλής της νότιας περιοχής για το Cal Fire, περιέγραψε το περιστατικό ως «τραγική απώλεια».

«Χάσαμε τρεις σπουδαίους ανθρώπους. Τρεις πατέρες, τρεις σύζυγοι, τρεις φίλοι, τρεις γιοι», είπε. «Οι κόρες έχασαν τους πατέρες τους, οι γιοι έχασαν τους πατέρες τους».

Ο κ. Fulcher είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η φωτιά αρχικά ξέσπασε σε ένα κτίριο, αλλά αργότερα ξέφυγε σε βλάστηση που κάλυπτε τέσσερα στρέμματα (4.000 τετραγωνικά μέτρα) που τελικά κατασβέστηκε.

Το ελικόπτερο που κατέπεσε χρησιμοποιούταν για παρατήρηση, ενώ αυτό που προσγειώθηκε με ασφάλεια βοηθούσε στην κατάσβεση της φωτιάς. 
 

Πηγή: skai.gr