«Ο βιαστής με την κακή αναπνοή» συνελήφθη στην Καλιφόρνια- Τον αναζητούσαν 17 χρόνια

Ο «βιαστής με την κακή αναπνοή» βρέθηκε 17 χρόνια μετά την καταδίκη του για απαγωγή και βιασμό νεαρής συναδέλφου του- Τον αναγνώρισαν από τη... μυρωδιά

Ο «βιαστής με την κακή αναπνοή», ο οποίος είχε καταδικαστεί για απαγωγή και βιασμό νεαρής συναδέλφου του το 2007 στη Βοστώνη, συνελήφθη την περασμένη Τρίτη στην Καλιφόρνια.

Είχε συλληφθεί και καταδικαστεί ωστόσο είχε προλάβει να τραπεί σε φυγή και έκτοτε τον αναζητούσαν.

Ο Τουεν Λι όταν βίασε την κοπέλα φορούσε μάσκα, ωστόσο το θύμα τον είχε αναγνωρίσει από τη μυρωδιά της αναπνοής του. 

Οι αρχές αναζητούσαν τον δράστη που έφερε την κωδική ονομασία  «βιαστής της κακής αναπνοής»,  ενώ τον είχαν στη λίστα με τα καταζητούμενα πρόσωπα.

Πώς συνελήφθη

Την περασμένη Τρίτη εθεάθη να φεύγει από μια «κατοικία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων» κοντά στο Όκλαντ στην Καλιφόρνια με τη σύντροφό του, η οποία δεν γνώριζε την ιστορία του.

«Η σύντροφός, μετά από 15 χρόνια που ήταν μαζί στην Καλιφόρνια, δεν ήξερε ποτέ ποιος ήταν πραγματικά», ανέφερε η δήλωση της αστυνομίας της Μασαχουσέτης.

Τον πρόδωσαν ωστόσο φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που κινητοποίησε τις αρχές και τον εντόπισαν στην κομητεία Contra Costa της Καλιφόρνια, σύμφωνα με την Υπηρεσία Στρατιωτών των ΗΠΑ.

Όταν οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν και τον έβγαλαν από το αυτοκίνητό του για έλεγχο,  ο Λι αρχικά έδωσε ένα ψεύτικο όνομα, αλλά ομολόγησε την αληθινή του ταυτότητα όταν τον πίεσαν, με δακτυλικά αποτυπώματα να επιβεβαιώνουν ποιος είναι πραγματικά.

Ο Λι κρατείται από την αστυνομία στην Καλιφόρνια, εν αναμονή της αναμενόμενης μεταφοράς του στη Μασαχουσέτη.

Αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη.

Πηγή: skai.gr