Ηχητικό ντοκουμέντο με τον πιλότο του F-35 που συνετρίβη: Είμαι ο πιλότος, στείλτε ασθενοφόρο - δεν ξέρω που βρίσκεται το αεροσκάφος μου

Στην καταγραφή των τεσσάρων λεπτών ο πιλότος ζητάει επανειλημμένα την αποστολή ιατρικής βοήθειας, ενώ παραδέχτηκε ότι δεν έχει ιδέα πού βρίσκεται το F35 αεροσκάφος του.

Ο πιλότος ενός μαχητικού αεροσκάφους F35 αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων που εκτινάχθηκε πάνω από τη Νότια Καρολίνα το Σαββατοκύριακο μπορεί να ακουστεί να εκλιπαρεί για ασθενοφόρο και να παραδέχεται ότι «δεν είναι σίγουρος» πού βρίσκεται το αεροπλάνο του με εκπληκτικό ήχο κλήσης 911 που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Στην καταγραφή των τεσσάρων λεπτών ο πιλότος ζητάει επανειλημμένα την αποστολή ιατρικής βοήθειας, ενώ παραδέχτηκε ότι δεν έχει ιδέα πού βρίσκεται το F35 jet του.

Λίγες στιγμές νωρίτερα, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε προσπαθήσει να εξηγήσει στην τηλεφωνήτρια ότι ο πιλότος είχε μόλις πέσει με αλεξίπτωτο στην αυλή του σπιτιού του και χρειαζόταν βοήθεια.

Στην ηχογράφηση, ακούγεται ο κάτοικος να λέει στον αποστολέα: «Έχουμε έναν πιλότο στο σπίτι και υποθέτω ότι προσγειώθηκε στην αυλή μου και προσπαθούμε να δούμε αν μπορούμε να φέρουμε ένα ασθενοφόρο στο σπίτι, παρακαλώ .'

Ο πιλότος, απογοητευμένος που η τηλεφωνήτρια δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που της έλεγε ο κάτοικος, πήρε το τηλέφωνο και είπε: «Κυρία, ένα στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη. Είμαι ο πιλότος. Χρειάζεται να στείλετε ομάδα διάσωσης. 

«Δεν είμαι σίγουρος πού είναι το αεροπλάνο. Θα είχε προσγειωθεί κάπου. εκτινάχτηκα».
Αργότερα έκανε άλλη μία κλήση ζητώντας ιατρική βοήθεια.
 
«Κυρία, είμαι πιλότος σε στρατιωτικό αεροσκάφος και εκτινάχτηκα. Έτσι απλά οδήγησα ένα αλεξίπτωτο στο έδαφος. Μπορείτε να στείλετε ένα ασθενοφόρο;». είπε ο πιλότος.

Πηγή: skai.gr