ΚΑΙΡΟΣ

Καλαβρία: Μόνο σιωπή για τα 67 αριθμημένα φέρετρα – 7 λευκά των παιδιών – από το ναυάγιο μεταναστών (φωτογραφίες)

Αξιωματούχοι της περιφερειακής διοίκησης διευκρίνισαν ότι οι διασώστες βρήκαν τα πτώματα άλλων δύο παιδιών, ανεβάζοντας τον απολογισμό των ανηλίκων που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο σε 16

Σε 67 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών του ναυαγίου του ξύλινου σκάφους που μετέφερε μετανάστες και το οποίο συνετρίβη στα βράχια στις νότιες ακτές της Ιταλίας τα ξημερώματα της Κυριακής, ανακοίνωσαν σήμερα οι ιταλικές αρχές.

Οι σοροί των θυμάτων εκτίθενατι από χθες, Τρίτη σε ένα γυμναστήριο.

Τα φέρετρα των θυμάτων, στολισμένα με λουλούδια, έχουν τοποθετηθεί στο PalaMilone, ένα αθλητικό κέντρο στην Κροτόνε, μια πόλη σχεδόν 60.000 ανθρώπων, όπου σήμερα θα πραγματοποιηθεί προσευχή στη μνήμη τους.

Αξιωματούχοι της περιφερειακής διοίκησης διευκρίνισαν ότι οι διασώστες βρήκαν τα πτώματα άλλων δύο παιδιών, ανεβάζοντας τον απολογισμό των ανηλίκων που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο σε 16

Ανάμεσά τους επτά παιδιά μέσα σε λευκά φέρετρα.

Είκοσι οκτώ θύματα έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής, ανάμεσά τους 25 Αφγανοί, ένας Παλαιστίνιος, ένας Πακιστανός και ένας Σύρος.

Τα φέρετρα είναι τοποθετημένα σε τρεις σειρές στο πάτωμα του αθλητικού κέντρου, αφού αρχικά έμειναν ανοικτά προκειμένου συγγενείς και φίλοι να μπορέσουν να αναγνωρίσουν τα θύματα.

Μπροστά από το αθλητικό κέντρο είχαν συγκεντρωθεί χθες πολλοί κάτοικοι της πόλης, οι οποίοι κατέθεσαν κεριά και λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολύνεκρα ναυάγια στην κεντρική Μεσόγειο, την πιο φονική μεταναστευτική οδό παγκοσμίως.

Η αστυνομία συνέλαβε χθες τρεις ανθρώπους που πιστεύεται ότι είναι οι διακινητές – δύο Πακιστανούς και έναν Τούρκο. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο AGI, φέρονται να έλαβαν 5.000 με 8.000 ευρώ από κάθε μετανάστη.

Το ξύλινο σκάφος, με το όνομα «Αγάπη του καλοκαιριού», αναχώρησε στις 23 Φεβρουαρίου από τη Σμύρνη της Τουρκίας, όπως δήλωσαν διασωθέντες στον Ερυθρό Σταυρό.

Πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF), έχουν στείλει ομάδες για να συνδράμουν τους επιζώντες, ανάμεσά τους και παιδιά που είδαν τους συγγενείς τους να πνίγονται.

Το Missing Migrants Project του ΟΗΕ έχει καταγράψει περισσότερους από 20.000 θανάτους και εξαφανίσεις στην κεντρική Μεσόγειο από το 2014, εκ των οποίων περισσότεροι από 220 ήδη φέτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ