ΚΑΙΡΟΣ

Το Ισραήλ χτύπησε στα νότια προάστια της Βηρυτού - Στόχος υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ - Βίντεο από το σημείο

Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες - Ο IDF επιβεβαίωσε το χτύπημα - Διοικητής της Χεζμπολάχ που σχετίζεται με το πυραυλικό χτύπημα στο Γκολάν ο στόχος των Ισραηλινών, ο οποίος επέζησε

Κτιριακό συγκρότημα στα νότια προάστια της Βηρυτού βομβάρδισε σήμερα το απόγευμα το Ισραήλ, με στόχο υψηλόβαθμο διοικητή της Χεζμπολάχ, ο οποίος εκτιμάται ότι σχετίζεται άμεσα με το πυραυλικό χτύπημα στο Γκολάν, την περασμένη εβδομάδα.

Μια πολύ ισχυρή έκρηξη ακούστηκε από τα νότια προάστια της Βηρυτού και πυκνός καπνός υψωνόταν από την περιοχή αυτή που θεωρείται προπύργιο της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, μία γυναίκα και ένα ακόμη άτομο έχασαν τη ζωή τους, ενώ υπάρχουν ακόμα πολλοί τραυματίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο στόχος των Ισραηλινών, ο διοικητής της Χεζμπολάχ, είναι ακόμα ζωντανός.

Δείτε βίντεο από το σημείο της έκρηξης: 

Η πόλη ήταν σε επιφυλακή τις τελευταίες ημέρες, αναμένοντας τα ισραηλινά αντίποινα για το πλήγμα στο κατεχόμενο Υψίπεδο του Γκολάν, από το οποίο σκοτώθηκαν 12 παιδιά και νέοι. Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ κατηγορούν για αυτήν την επίθεση τη Χεζμπολάχ, η οποία ωστόσο αρνείται κάθε ευθύνη.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε ένα πλήγμα στη Βηρυτό, σε αντίποινα για την επίθεση στα Υψώματα του Γκολάν, όπου σκοτώθηκαν 12 παιδιά.

Επρόκειτο για ένα «στοχευμένο πλήγμα» εναντίον υψηλόβαθμου στελέχους της Χεζμπολάχ και συγκεκριμένα του διοικητή που ήταν υπεύθυνος για την επίθεση στο Γκολάν.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ισραηλινά ΜΜΕ, στόχος ήταν ο διοικητής της Χεζμπολάχ, ονόματι Haj Mohsen, γνωστός και ως Fuad Shukr. Ο διοικητής της Χεζμπολάχ ήταν στη λίστα των καταζητούμενων από τον IDF για πολλά χρόνια, ενώ ήταν καταζητούμενος και από τις ΗΠΑ, καθώς φέρεται να είχε διαδραματίσει ρόλο σε μονάδες του ναυτικου των ΗΠΑ στη Βηρυτό, το 1983.

Μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε στη Βηρυτό και πυκνός καπνός υψωνόταν από τα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας γύρω στις 19.40 (τοπική και ώρα Ελλάδας), ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.

Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε ότι το ισραηλινό πλήγμα είχε ως στόχο την περιοχή όπου εδρεύει το Συμβούλιο Σούρα (αντίστοιχο του πολιτικού γραφείου) της Χεζμπολάχ, στη συνοικία Χαρέτ Χρέιτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ