ΚΑΙΡΟΣ

Ισραήλ: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιζόντων που διασκέδαζαν σε πάρτι όταν ένοπλοι της Χαμάς άνοιξαν πυρ: «Δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου»

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Ενώ εκατοντάδες Ισραηλινοί χόρευαν σε ρέιβ πάρτι που είχε στηθεί, ένοπλοι της Χαμάς μπήκαν σε πόλεις και χωριά που βρίσκονται από τα σύνορα ανοίγοντας πυρ

Νεαροί Ισραηλινοί περιγράφουν τα όσα βίωσαν όταν άρχισε τα ξημερώματα του Σαββάτου η ξαφνική επίθεση από τη Χαμάς προς το Ισραήλ αιφνιδιάζοντας τους πάντες. 

Ενώ εκατοντάδες Ισραηλινοί χόρευαν σε ρέιβ πάρτι που είχε στηθεί, ένοπλοι της Χαμάς μπήκαν σε πόλεις και χωριά που βρίσκονται από τα σύνορα, αναφέρει η ιστοσελόδα Guardian.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν δεκάδες ανθρώπους να τρέχουν μέσα από χωράφια στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τους μαχητές καθώς ακούγονταν πυροβολισμοί.

«Η μουσική σταμάτησε και τότε άρχισε να ηχούν οι σειρήνες συναγερμού», ανέφερε μια νεαρή γυναίκα ονόματι Ortal στην τηλεόραση N12 News του Ισραήλ. «Ξαφνικά από το πουθενά, άρχισαν να πυροβολούν». 

Η Esther Borochov, που ήταν και εκείνη στο πάρτι είπε ότι ένα αυτοκίνητο χτύπησε το όχημά της καθώς προσπάθησε να τραπεί σε φυγή προτού ένας νεαρός άνδρας πει σε εκείνη και τη φίλη της να πηδήξουν στο όχημά του.

«Δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου», είπε στο Reuters στο νοσοκομείο. «Ήρθαν στρατιώτες και μας πήγαν στους θάμνους».

Ένας είπε: «Ήμασταν στη μέση ενός ρέιβ πάρτι και ξαφνικά μας πυροβόλησαν από όλες τις πλευρές».

Την Κυριακή, οι οικογένειες συνέχισαν να αναζητούν νέους που έλειπαν από το πάρτι.

Πηγή: skai.gr